Esti aici: Home // Bucuresti, Fashion in Bucharest, Location review // Home@Matache, Gara de Nord, cartierul meu posh

Home@Matache, Gara de Nord, cartierul meu posh

S-a deschis oficial Home@Matache. In loc sa va descriu cu lux de amanunte ce inseamna Home@Matache, va spun doar ca este corespondenta “Femei pe Matasari”, in zona Buzesti – Gara de Nord. In cateva cuvinte, o casa cu o curte mica, in care vor avea loc multe evenimente sustinand proiecte ale unor tineri talentati ori cu idei frumoase.

Locuiesc la granita dintre Titulescu si Basarab, dintre Piata Victoriei si Gara de Nord de mai bine de 10 ani. Atunci cand vreau sa par dura stau la Basarab, altfel ma declar mandra locuitoare a unei zone de “langa Victoriei”. Cand am vizitat Home@Matache, am fost 100% Gara de Nord.

La Femei pe Matasari am fost o singura data, in vara, cand prietenii mei, dansatori de tangou, Laurentiu si Ardei au strans bani pentru colega lor de dans si prietena, Dana, despre care probabil ca ati citit in materialul amplu, superb scris in Decat o Revista, numarul 5, primavara 2011. A fost o dupa-amiaza frumoasa de vara, in care am vazut o casa altfel, am stat pe trepte si am citit, o dupa-amiaza despre care acum imi pare rau ca nu am scris, pentru ca nu mai pot rememora fiecare figura, miros, fiecare lucru si miscare pe care le-am observat trimp de cateva ore.

Intr-o seara friguroasa de noiembrie m-am trezit la intersectia dintre Grivita si Buzesti, intunecata, cu santuri adanci, imbracata intr-o rochie scurta, inadecvata zonei. Bine, acum depinde din ce punct de vedere privesti. Cautam Intrarea Marin Alexe nr. 8, adica o straduta infundata, perpendiculara pe Iulia Hasdeu, intre Popa Tatu si Grivitei.

Pana sa ajung… “Home”, am intrebat o domnisoara ce se plimba intr-un perimetru de cativa metri, fardata excesiv, purtand cizme lungi, daca ma poate directiona. Desi era clar “de-a casei” nu a putut sa ma ajute. Am lasat-o la treaba ei si m-am aventurat in intunericul singuratic de toamna tarzie, ajungand, in scurt timp, in locatia ce-mi va colora cartierul.

M-am intalnit cu fetele tinere, frumoase si destepte de la MakeSense PR, am vizitat casa de sus pana la demisol, am incercat toate usile inchise si am stat de vorba afara, in fum rece de tigara, despre un proiect inceput in Matasari, care se continua intr-o alta zona rau famata a Bucurestiului.

  

Nu am stat la petrecerea sustinuta de Absolut insa am luat la cunostinta – cartierul meu va fi, din noiembrie, mai posh, mai hip, mai interesant.

Abia astept sa aud despre proiectele ce vor fi sustinute acolo, abia astept sa cobor din casa, sa merg 10 minute pe jos si sa ajung in zona intunecata ce va adaposti evenimente cu poveste, fie ele povesti de moda sau caritabile.

 

Cu drag,

Papusa ruseasca, Home@Gara de Nord posh

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 Response to " Home@Matache, Gara de Nord, cartierul meu posh "

  1. […] de desf??urare fashion. Sâmb?t? am luat dulapul la întreb?ri, am plecat pe platforme la Home @ Matache, unde unul dintre prietenii hipsteri ?i-a serbat ziua de na?tere, apoi, de la gr?tar, cu […]

Adauga comentariul tau

Copyright © 2009 papusa ruseasca. All rights reserved.
Based on Theme Junkie. Design napalm. Powered by WordPress.