Esti aici: Home // Beauty gadgets, Dictionar urban de beauty, Istorii de beauty, Lifestyle, Product review // Philips Lumea, epilare IPL acasă – răspunsuri la întrebarile tale

Philips Lumea, epilare IPL acasă – răspunsuri la întrebarile tale

Se împlinesc exact doi ani de când am scris primul material despre Philips Lumea, despre o bijuterie beauty învăluită în lumină. Era aprilie când aflam emoţionată despre lansarea gadgetului cu lumină intens pulsată, care urma să aibă răsunet. Epilare IPL acasă? Wow, da, se putea, tocmai intram într-o nouă eră beauty. În iunie 2013 scriam primele impresii despre Lumea pielii fine, fără durere. Un an mai târziu, în iunie 2014, notam detalii esenţiale despre experienţa de un an de utilizare.

Şi ne oprim puţin aici, pentru că acesta este materialul care m-a determinat să notez grupat întrebările şi răspunsurile de mai jos, pentru că este materialul care pare că s-a transformat în forum, unde păpuşile-cititoare ne adresează zeci de întrebări despre detaliile Philips Lumea.

Am identificat întrebări care m-au făcut să ridic sprâncenele, pentru răspunsul cărora am avut nevoie de reprezentanţii brandului, au fost întrebări care s-au repetat, întrebări care dezvăluiau că păpuşile-cititoare-utilizatoare nu au citit manualul, întrebări care au devenit materiale în sine datorită structurilor complexe şi punctelor pertinente atinse.

Întrebările? Răspunsurile:

Selectez câteva dintre cele mai des întâlnite nedumeriri şi întrebări, venite în mod special de la păpuşi care au deja aparatul acasă. Şi repet – manualul Philips Lumea trebuie să fie principala sursă de informare pentru utilizatoare, iar eu vă scriu aceste rânduri cu manualul meu Lumea alături. Să purcedem, aşadar, în eliminarea semnelor de întrebare:

1. Câte impulsuri luminoase au aparatele Philips Lumea, cum ştiu câte au mai rămas, cât timp va funcţiona aparatul?

Vorbim despre aproximativ 140.000 impulsuri luminoase, în cazul modelului SC2008 (fără fir) şi 100.000 impulsuri în cazul celorlalte modele (SC1991, SC2004). Probabil că acest lucru nu vă spune prea multe, cum nu mi-a spus nici mie în primă fază, aşadar detaliez – la o şedinţă completă de epilare IPL acasă descărcăm aproximativ 470 impulsuri luminoase (picioare lung, braţe, inghinal, axilă, mustaţă, bărbie). Media de durată a aparatului este de 5 ani, dacă va fi utilizat de o singură persoană (cum vă şi recomand, din motive de igienă), pentru epilare totală efectuată la aproximativ două săptămâni, pentru primele 3 (până la 5-6) utilizări – frecvenţa va fi mult mai mică în timp (la aproximativ 1-2 luni, în funcţie de fiecare), veţi vedea. Personal utilizez aparatul doar pentru epilarea braţelor şi estimez o durată de viaţă de minimum 7 ani.

2. Dacă am un model Lumea fără accesorii de precizie, îl pot utiliza în zone sensibile precum mustaţa sau inghinal?

Medicul dermatolog recomandă utilizarea cu protecţie pentru zone precum inghinal sau ten. Recomandarea mea de utilizator (fără a fi specialist) este să testaţi zona considerată sensibilă pe o porţiune mică de piele (o declanşare), la intensitate minimă, apoi să lăsaţi 24 de ore să treacă, să vedeţi reacţia. Dacă pielea “e de acord”, puteţi folosi Lumea, la o intensitate mică. Cele două accesorii de precizie (faţă/ inghinal) au o suprafaţă de aplicare mai mică, ceea ce le face mai uşor de folosit în zone sensibile.

3. Este nevoie de gel sau ochelari de protecţie când utilizez Philips Lumea?

Nu. Impulsurile luminoase nu afectează ochii, iar gelul nu este necesar – aparatul se va folosi pe pielea proaspăt rasă (cu maximum 24 ore înainte), curată şi uscată.

4. Pot să fac şedinţele mai des de o dată la două săptămâni? E mai eficient dacă trec de două ori cu impulsul luminos peste aceeaşi zonă?

NU NU NU! Cu rabdarea, treci şi marea şi părul nedorit dispare ca prin minune chiar începând cu cea de-a doua şedinţă. Riscaţi să ardeti pielea sau să o de/ hiperpigmentaţi, aşadar respectaţi manualul de utilizare şi aveţi răbdare, pas cu pas ajungem la rezultatul dorit – producătorii promit că părul nedorit dispare în proporţie de 70-80% dacă aparatul este folosit corect. Se ţin de cuvânt!

5. Pot utiliza Lumea dacă am aluniţe, pistrui, tatuaje?

Depinde – aluniţele de dimensiuni mici pot fi acoperite cu o bucăţică de plasture – eu am aluniţe foarte fine pe braţe (zona mea de acţiune IPL), de dimensiunea unor puncte lăsate pe foaie de creion, aluniţe pe care la început le acopeream cu creion alb. În timp, am realizat că fiind aproape insesizabile nu vor fi afectate şi am renunţat la creion. Practic, lumina intens pulsată “vede” tot ce este colorat, tocmai de aceea nu este recomandat persoanelor foarte blonde, roşcate ori grizonante – rădăcina firului este albă în aceste cazuri, deci Lumea nu o va “vedea”. Zonele pigmentate, aluniţele mari, venele mari, anomaliile pielii, tatuajele trebuie evitate, aceeaşi poveste şi cu pistruii deşi. Medicul dermatolog care vede pielea voastră vă poate spune precis dacă puteţi apela la IPL sau nu, iar recomandarea mea este să-i cereţi părerea dacă aveţi pistrui deşi ori aluniţe mari sau anumite afecţiuni.

6. Cât timp îl utilizez nu am voie la plajă?

Pentru a fi eficient, Philips Lumea trebuie să fie utilizat pe pielea complet nebronzată (la soare/ artificial), evitaţi expunerea cu două zile înainte şi două după şi folosiţi creme cu factor de protecţie mare contra UVA şi UVB (minimum 30). Îl utilizez şi vara (mai rar), dar am înţeles demult că soarele este factorul numărul unu ce duce la îmbătrânirea pielii, aşadar mă protejez indiferent dacă mă expun la lumina IPL sau nu, ceea ce vă recomand şi vouă, păpuşelelor!

7. Pot utiliza Philips Lumea dacă sunt însărcinată sau alăptez?

Răspuns final: NU. Şi este valabil pentru orice procedură IPL, nu doar Lumea.

8. Părul dispare definitiv?

În primul rând îmi pare rău să vă dezamăgesc, încă nu există epilare definitivă, indiferent că discutăm despre IPL, SPL sau laser (mult mai invaziv). În al doilea rând, vestea bună – anumite porţiuni vor rămâne curate şi părul nedorit nu va mai reapărea, însă depinde de pielea/ firele fiecăruia (şi domnii îl pot utiliza). În timp, şedinţele vor deveni mult mai rare, însă operaţiunea va trebui repetată cel puţin o dată la câteva luni.

9. De ce nu dispar anumite fire nedorite din barbă?

Pentru că rădăcina lor este mai groasă, dar în timp vor cădea şi acestea.

10. Cât timp durează epilarea cu IPL acasă?

Pe braţe, singură, în faţa oglinzii când ajung la zone mai puţin accesibile, precum cotul, cronometrez fiecare şedinţă de epilare a braţelor la 15-20 minute. Manualul ne spune că durata unui epilat lung, picioare, este de aproximativ 30 de minute. Doar gambe – aproximativ 15. Inghinal – un minut pe fiecare parte, acelaşi timp şi pentru fiecare axilă, iar buza superioară/ bărbie/ perciuni – 1 minut.

Manualul de utilizare – cel mai important sfat

Mă aşteptam să aştern un material lung, mă opresc aici şi vă invit din nou să citiţi cu atenţie manualul de utilizare înainte de a folosi Lumea – şi eu am avut nenumărate întrebări înainte să purced la drum, însa prietenul cu foi mi-a răspuns la multe dintre ele, iar eu, odată cu primele utilizări, am realizat că este mult mai uşor şi sigur de folosit decât credeam.

Aştept cu drag opiniile şi întrebările voastre şi voi încerca să răspund fiecăreia în limita statutului de utilizator cu experienţă şi nu de specialist. Întrebările la care nu voi putea răspunde vor fi adresate specialiştilor Philips şi doamnei doctor dermatolor Ana Fâca, prin intermediul site-ului www.lumea.philips.ro. Voi încerca să revin în cel mai scurt timp la fiecare dintre ele, dacă va fi cazul.

Dacă folosiți deja Lumea, vă puteți lăsa exprima părerea și pe www.philips.ro sau la magazinele online partenere.

Această păpuşă vă mulţumeşte, se simte responsabilă şi încheie cu mult drag.

O păpuşă care a trecut prin aceleaşi dileme şi care vorbeşte cu încântare şi respect despre un aparat testat şi adorat

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

59 Responses to " Philips Lumea, epilare IPL acasă – răspunsuri la întrebarile tale "

  1. Un articol super util! Multumim! Chiar eram interesata de acest subiect si recunosc, ai reusit sa ma luminez si sa inteleg multe lucruri despre asa-zisa “epilare definitiva”. In ultima perioada ma cam “bate” gandul sa urmez si eu cateva sedinte…
    Pacat ca podoaba capilara nu ne creste cu asa viteza cum o fac firele de par din zonele care ar trebui sa fie “chele” :))). Asa-i?? :)) :* te pup si multumim!!!

    • Olivia says:

      Papusica-Anita, ma bucura foarte mult feedback-ul tau, iti multumim, mi-am dorit sa fie un material util si iata ca vin si recompensele sufletesti 🙂 :*

    • Cristina says:

      Abia acum am ajuns sa ma interesez cu adevarat de aceasta metoda datorita unei promotii super buna de pe emag. Eu am pielea deschisa la culoare si firul negru cu radacini groase mai ales in zonele intime, deci ma incadrez perfect. Am ani de zile de cand folosesc epilatorul pe picioare si maini, si de 4 ori am fost la salon sa ma fac intim cu ceara. Dar, am si multe alunite pe tot corpul de diferite marimi dar nici una mai mare decat un bob de mazare (prea mare totusi) si fie sunt grupate sau separat. Am citi si la tine ina rticol de acest creion alb. La accesorii nu apare nicaieri acest creion. Este singurul impediment sa nu cumpar un astfel de epilator. De unde se cumpara? poate fi inlocuit de un alt produs? Sa imi acopar alunitele cu plasturi nu ar fi eficienta la mine…Astept cu nerabdare raspunsul tau. Multumesc!

  2. sara says:

    Buna! In intervalul celor 2 sapt pana voi folosi iar apartul, ma pot rade?

    • Olivia says:

      Papusica-Sara, buna, multumim pentru ca ne citesti! Da, te poti rade intre epilarile IPL daca simti nevoia. In timp nu va mai fi cazul, parul va deveni foarte rar si fin, aproape insesizabil.

  3. Elena M. says:

    In primul rand, multumesc tare mult pentru ajutor papusica Olivia! Articolele tale au stat la baza achizitiei acestei minunatii. Ma gandeam de-acum un an sa-l cumpar, dar am considerat de cuviinta sa ma documentez un pic inainte, ca sunt totusi niste banuti…:) Pana la urma m-am hotarat- mai ales ca l-am prins si la promotie pe emag (modelul SC2008/11).Am facut doua sedinte pana acum(picioare complet + brate + inghinal + axila). Ce pot sa spun este ca, intr-adevar, la treapta 5 de intensitate, bateria nu tine decat pentru ambele picioare si cam atat. Nici vorba de epilat complet dintr-o singura incarcare, dar, cum ne-ai reamintit si tu mai sus, “cu rabdarea treci si marea”. Asa ca, pentru cine considera asta un mare minus, nu pot decat sa-i rog sa se gandeasca numai la timpul pierdut pe drumul pana la salon. Manualul este un must-read – multe intrebari/nelamuriri ar putea fi evitate daca papusile care l-au achizitionat deja ar citi cu atentie manualul.In rest, promit sa revin pe parcursul tratamentului cu impresii, eventual sfaturi. Dar, din ce am vazut pana acum, il recomand cu incredere tuturor celor care se gandesc la frumusetea si la starea lor de bine. O vara tare frumoasa tuturor papusilor :*

    • Olivia says:

      Wow, Elena, am asteptat putin mai mult pentru a raspunde comentariului tau pentru ca voiam sa o fac ca la carte 🙂

      In primul rand iti multumesc pentru ca ne citesti, ma bucur enorm ca am putut fi de ajutor in documentare si luarea deciziei – asa cum probabil ti-ai dat seama, recomandam numai produse care ne plac cu adevarat, in care credem, pe care le-am testat, care functioneaza pentru noi.

      Ma bucur ca esti printre papusile constiincioase care citesc cu atentie manualul, este adevarat, multe intrebari isi gasesc imediat raspunsul acolo, asa cum le scriu de fiecare data si papusilor care in continuare ne intreaba si in acest material, cel mai popular, pare-se: http://www.papusaruseasca.ro/2014/06/un-an-de-epilare-ipl-un-an-de-testat-philips-lumea/

      O voce de papusa-utilizatoare care recomanda citirea manualului ne ajuta si mai mult! Sper ca din ce in ce mai multe papusele sa ia in considerare insistenta cu care facem recomandarea de citire integrala a manualului.

      Asa cum spuneam, personal epilez doar bratele, deci nu-mi pot da cu adevarat cu parerea legat de durata bateriei, am citit pareri impartite, insa apreciez precizarile tale si ma bucur ca nu consideri durata relativ scurta a bateriei un impediment (pana la urma, daca pentru unele dintre noi ar fi o problema mare, exista si Lumea cu fir!).

      Abia te asteptam sa revii, iti multumesc din nou pentru ca ne citesti si pentru ca ne-ai acordat timp pentru aceste randuri.

      Cu mult drag, vara minunata sa avem, Papusica-Elena! <3

  4. Florenta says:

    Buna ziua,
    M-am documentat foarte mult,inainte de a achizitiona acest aparat si pana la urma..l-am acizitionat!L-am folosit pe brate,picioare,axila si intr-adevar,sunt la a patra sedinta si se vede ca da rezultate.Insa,eu am probleme destul de serioase si cu parul dupa fata!si binenteles ca l-am folosit!Insa ,NU ARE NICI UN EFECT!Si binenteles,ca am si ras zona barbia,perciunii si mustata si acum firul de par s-a ingrosat creste in 2 ORE de la radere cu lama si …imaginati-va prin ce trec!ma puteti ajuta cu un raspuns,va rog???ce se intampla?(mentionez,ca aparatul achizitionat,este cel cu 3 capete de schimb).VA ROG,NEVOIE DE AJUTOR!

    • Buna Florenta,
      Cate sedinte ai facut pentru fata? De regula, rezultatele apar dupa 4 sedinte. Important de stiut si nivelul de intensitate folosit, poate trebuie nivel mai mare….

      Si eu sunt interesata de un Lumea…dupa 4 sedinte, cam cat din par nu a mai crescut?

      Astept raspunsul tau.

      • Florenta says:

        Buna,am facut 4 sedinte(una la 2 sapt),la intensitate maxima,(eu sufar si de hirsutism,oare trebuiesc facute mai multe sedinte?:(au disparut doar firisoarele care erau subtiri,adica..destul de putine:(((.pe picioare axila, inghinal,sunt foarte multumita,dar fata…ma rad zilnic,va rog,ajutati-ma!exista sanse sa scap si de parul dupa fata?:(

        • Florenta, sedintele la doua saptamani le poti face pana cand obtii rezultatele dorite (poate dura pana la 6 luni). Hirsutismul sa stii ca nu-si gaseste rezolvare cu IPL (cauza fiind una hormonala, ar trebuie sa apelezi la un dermatolog)…decat daca insisti, adica sa continui cu sedintele la 2 saptamani…….si poti folosi un trimmer special pentru locurile delicate.

          Spune-mi te rog…cat a durat la tine un tratament picioare? esti multumitaaa?

          Astept reply :-****

          • Florenta says:

            Am facut 4 sedinte pana acum,pe picioare se vede deja o foarte mare diferenta si sunt multumita.inainte de a incepe “epilarea definitiva”si pe fata ,am intrebat medicul dermatolog daca imi recomanda,si mi-a spus ca “da,este o solutie buna”,dar speram sa aiba efect si sunt foarte dezamagita…:(

        • Florenta, daca ti-a dat medicul acordul, inseamna ca trebuie sa insisti…unele fire au probabil radacina mai puternica si din cauza asta…trebuie sa continui cu sedintele la doua saptamani….rezultatele sigur o sa apara

        • Nu mi-ai spus cat te-a tinut pe tine bateria…Ai putut sa-ti faci ambele picioare lung?

          • Florenta says:

            La prima sedinta m-a tinut bateria,insa acum de la o sedinta la alta,bateria se termina mult mai repede,la ulti
            ma sedinta, a trebuit sa-l incarc de 2 ori ptr a ma face pe ambele picioare,sper sa nu ajung sa-l incarc de 3-4 ori,ptr o sedinta pe ambele picioare..

  5. Madalina says:

    Buna! Am si eu o mica intrebare. Intre sedinte ne putem epila cu epilatorul sau trebuie sa folosim doar lama?

  6. Cristina says:

    Buna Olivia!
    Am si eu o intrebare:care este diferenta intre Lumea pt indepartarea parului si Lumea pt prevenirea cresterii parului? Cea din ultima categorie nu face tot acelasi lucru, nu indeparteaza parul sau chiar nu inteleg ce ar avea in minus fata de prima categorie? Multumesc pt elucidare.

    • Olivia says:

      Buna, Cristina-Papusico! Ceea ce nu inteleg exact, este de unde vine intrebarea ta – ai vazut intr-un anume loc ceva notat cum ca ar fi vorba despre doua tipuri de aparate sau actiuni?
      Lumea previne aparitia firelor nedorite prin “amortirea” radacinii, datorita actiunii IPL. Aparatul nu indeparteaza efectiv parul, aceasta actiune se realizeaza prin radere, inainte de utilizarea Philips Lumea.
      Oare am inteles gresit intrebarea ta?

      • Cristina says:

        Nu ai inteles tu gresit eu nu am fost foarte explicita. Se face reclama(pe acest site) la modelele Lumea 2009, 2005 si 1995 care sunt pt prevenirea reaparitiei firului de par. Nu stiu care este diferenta inte Lumea 2008 si Lumea 2009 de exemplu. Eu l-asi alege pe 2009 deoarece are peste 250000 de impulsuri, dar sunt derutata de denumirea lui pt “prevenire” si nu de “indepartare” a firului de par. Multumesc pt raspunsul promt. o zi cat mai superba iti doresc 🙂

        • Olivia says:

          Cristina-doll, poti face o paralela pe site-ul lor intre aparatele care te intereseaza. Alegerea iti apartine, fiecare are criteriile sale (pe mine, de exemplu, ma intereseaza sa nu aiba fir, astfel incat sa am libertate totala de miscare cand il folosesc).

          Fiecare aparat Lumea previne aparitia firelor nedorite – in fapt, firele sunt indepartate cu aparatul de ras inainte, Lumea nu le indeparteaza propriu-zis, ci previne reaparitia lor. Sper ca am fost clara, daca e nevoie de extra-precizari, let me know 🙂

          • Cristina says:

            Buna din nou!
            Am achizitionat un Lumea 1995 in Decembrie. La sfarsitul acestei luni se termina cele 6 sedinte (la interval de 2sapt). Am ramas insa cu multe insulite. De acum inainte trebuie obligatoriu sa raresc sedintele (in manual specifica ca dupa aceasta perioada sedintele se vor efectua la 4 sau 8 saptamani)sau pot continua tot la cate 2 saptamani pt un rezultat mai satisfacator (sper eu din tot sufletul)?

  7. […] Philips Lumea, epilare IPL acas? – r?spunsuri la întrebarile tale […]

  8. Dia says:

    Doresc sa îmi cumpar si eu un epilator lumea. Modelul sc 1995 e bun?

  9. Buna ziua…. Eu am o nelamurire privitor denumirea unora dintre aparate…. unul se numesc aparate pt indepartarea parului si altele pentru prevenirea aparitiei….. este de fapt acelasi lucru oare? Eu una nu am gasit nicio caracteristica care sa ma lamureasca in acest sens

    • Olivia says:

      Papusica-Eliza, Lumea previne reaparitia firelor de par nedorite. In fapt, noi le indepartam inainte, prin ras. In acest anume caz referitor la Philips Lumea, indepartare = prevenire, sa spunem 🙂

  10. Aly says:

    Buna. Singurul lucru pe care nu am reusit sa il inteleg este cel cu sedintele. trebuie facute 4 sedinte o data la 2 saptamani? sau spre ex: fac o sedinta azi ,apoi astept 2 sapt si fac inca una si tot asa..?!

    • Olivia says:

      Aly-doll, sedintele vor fi facute la intervalul necesar tie, insa la minimum 2 saptamani distanta una de alta. De exemplu, acum, folosesc Lumea cam o data la 3 luni. La inceput sedintele trebuie sa fie mai apropiate pentru ca aparatul sa lucreze eficient si rezultatele sa apara rapid. Insa, cum spuneam, minimum 2 saptamani distanta intre sedinte! Multumim pentru ca ne citesti! 🙂

  11. maria says:

    nu inteleg un lucru. cand il folosesc prima data trebuie sa pun setarea 1 (cum trebuie doar pentru proba, test) sau trec direct la 4 dupa cum arata in tabel pentru pielea mea???

    • Olivia says:

      Maria-papusico, depinde de pielea ta si cum te simti. Personal am facut prima sedinta la intensitate 2, de teama sa nu ard pielea. Nici vorba in cazul meu! Asadar, de la a doua sedinta, am trecut la intensitate maxima.
      Da, in prima faza testeaza pielea la o intensitate mai mica. Neaparat te rog sa citesti cu atentie manualul inainte! Spor si te mai asteptam 🙂

  12. Stefania says:

    Buna ziua. Am si o eu nelamurire daca ma puteti ajuta. Intre sesiunile de epilare ipl la 2 saptamâni parul creste, mai ales intre primele sedinte. Pot folosi epilatorul sau ceara intre intervalul de 2 saptamâni sau e aboslut necesar sa utilizez aparatul de ras?

    • Olivia says:

      Papusica-Stefania, e absolut necesar sa razi parul intre sedintele IPL, uita de metodele de smulgere! Daca decizi sa faci o pauza lunga cu Lumea, poti reveni la metodele clasice (insa nu cred ca-ti vei mai dori, personal nu mi-am mai epilat bratele prin metode traditionale nici macar o data dupa intalnirea cu Lumea).
      Motivul – lumina IPL “vede” acele puncte mici negre din piele (capul radacinii) si actioneaza exact acolo, asupra lor. Daca le smulgi, Lumea nu mai are ce sa “vada”, deci nu mai este eficient. Spor si nu uita sa citesti cu atentie manualul! 🙂

  13. Alexandra elena says:

    Ce creion folosesc pt insemnare?am facut comanda dar nu am creionul..

  14. Ela says:

    Salutare.eu sunt la a 11 sedint? pt toata suprafata corpului si sunt mul?umit? cu o exceptie:zona fetei,care se înc?p??îneaz? ?.Am urmat tratamentul la 2 s?pt?mâni.Ce ma sf?tui?i in sensul asta?mentionez ca rad p?rul zilnic….atat este de vizibil….chiar si dup? 11 tratamente….

  15. dana says:

    Am mai intrebat si pe un alt articol dar aici vad ca este dedicat pentru raspunsuri. Asadar intreb:
    1. Se poate folosi epilarea cu crema (ex: veet) in locul aparatului de ras cu lama?
    2. daca se foloseste fara a rade parul pe brate unde firul este destul de subtire exista vreun efect? Chiar si daca insisti mai mult, sau chiar trebuie sa fie “la zero”?
    3. L-ar putea folosi si sotul meu pe maini? Macar pe jumatate pentru a ramane cu fire mai subtiri…sau este ori cu par ori fara :)))
    Multumesc

  16. Oana raluca says:

    Ce sa aleg intre philips precision si philips prestige sc2007 ?

  17. Burdun Andreea says:

    Buna..Am o nelamurire..am achizitionat un Philips Lumea2007,si la prima utilizare nu am terminat un brat de facut(aparatul il puneam in pozitie corecta)si acel flash nu a mai aparut..oare s-a ars?ce pot sa fac?

  18. Alina Petre says:

    Buna ziua. Am cumparat un Philips Lumea Sc2009, dar am o problema. Desi l-am incarcat, nu se aprinde ledul verde care indica pulsatiile. A mai patit cineva asa ?

  19. Eu says:

    Buna, as vrea sa îmi cump?r si eu dar alaptez. De ce nu poate fi folosit si in timpul adapt?rii? Multumesc

  20. Ale says:

    Buna,

    Am si eu o întrebare: de unde achizi?ionez creionul alb pt aluni?e? Având destul de multe pe tot corpul, vreau s? ?tiu dac? acesta vine la pachet cu epilatorul. ?i dac? da, b?nuiesc c? ar trebui cump?rat de undeva când se termina

  21. Buna seara !
    Folosesc aparatul in zona inghinal? si la axila . Azi am facut a 11-a sedinta (la fiecare 2 saptamani).Parul nu mai creste in unele zone. Nu asta este problema mea ci daca trebuie sa il mai folosesc in continuare tot la 2 saptamani daca parul mai creste …
    Astept raspuns ! Multumesc frumos.

  22. Andreea Narcisa says:

    Salut ,deci am citit mai sus ,citez “In primul rând îmi pare rau sa va dezamagesc, înca nu exista epilare definitiva, indiferent ca discutam despre IPL, SPL sau laser” Atunci la ce este bun ?

  23. Buna! Am o intrebare,vreau sa o epilez si pe fiica mea de 14 ani.Se poate?

  24. Iulia T says:

    Buna, as dori sa stiu daca intre sedintele de epilare cu IPL la doua saptamani as putea sa ma epilez cu lama, nu tot timpul ca sa las parul sa creasca, dar ce se intampla daca ma mai epilez intre sedinte?

  25. Andreea M says:

    Hei. Am si eu o intrebare, mi am achizi?ionat acum 2 luni epilatorul Philips Lumea Sc2005 , la început nu mi s-a parut ca tine atat de pu?in bateria , dar acum mi se pare ca tine extrem de putin , in jur de 10 15 minute . Este nomal ? Epilatorul vostru cat tine incarcat? Multumesc 🙂

  26. Iulia says:

    De unde putem achizi?iona acel creion alb?

  27. Ralu says:

    Mda..deci sunt eu blonda sau nu inteleg..in manualul de utilizare scrie ca te poti epila si cu ceara inainte de a utiliza philips lumea…” puteti sa va radeti, tundeti scurt sau sa folositi ceara”. Nu mentioneaza nimic despre faptul ca intre epilari trebuiesa folosesti DOAR lama. De undeatiscos-o pe asta.

    • Olivia says:

      Ralu-papusico, cand ai cumparat aparatul? Acesta este un material de acum 2 ani, revizuit de reprezentantii Philips la vreme publicarii. Este posibil ca noile modele Philips Lumea sa aiba o alta tehnologie, desi mi-e greu sa cred ca ei spun ca in timpul tratamentului, intre epilarile IPL, ai putea folosi orice metoda ce implica smulgerea firului de par – lumina intens pulsata “vede” radacinile, daca sunt smulse, nu ar avea cum sa actioneze. Manualul nostru exclude epilarea cu ceara intre sedintele IPL.
      Ne poti reproduce exact paragraful care spune acest lucru, din manualul tau? Paragraful, nu doar propozitia pe care ai specificat-o intre ghilimele. Multumim!

  28. Marinela says:

    Buna!!mi-am achizionat Lumea 2009 acum o luna si inca nu am reusit sa il folosesc.Inainte de al folosi pentru prima data trebuie sa fac ceva,ex.sa-l tin la incarcat cateva ore,sau pur si simplu e incarcat deja?multumesc!

  29. Andreea says:

    Buna! Am vazut ca este contraindicat pe timpul sarcinii si alaptarii. Care ar fi motivul? Eu alaptez si doresc sa achizitione un aparat,dar sunt in dubii.

  30. Ioana ioana says:

    Buna ziua!
    Va rog un sfat…eu am apart de ceva timp in urma…la momentul respectiv nu am gasit cu cele trei capete ci doar cu unul….pot sa l folosesc si pentru fata??

    Multumesc mult?

  31. Claudia iuliana says:

    Am aplicat din greseala aparatul de epilare cu laser pe tatuaj si acuma ma ustura rau si mi sa umflat pielea ce pot face in cazul asta?am aplicat repede Crema pantenol o am in casa de putin timp din cauza ca ma facut alt tatuaj astept un raspuns .multumesc

  32. Roxana Rox says:

    Foarte util! Curand am avut si eu prima sedinta cu Philips Lumea. Sincera sa fiu nu stiu daca m.am descurcat. Am pielea deschisa la culoare, fi firul de par maro inchis spre negru. Nu stiu daca am setat corect intenistatea. M.am facut cu nr1. Dupa am aflat ca trebuia sa ma fac cu numarul 4/5. Am citit carticica lui… doar ca nu prea am inteles. Am si eu 3 intrebari care mi.ar fii de mare folos daca m.ai ajuta 🙁
    1. Avand in vedere ca prima oara m.am facut cu nr 1, pot la a doua sedinta sa ma fac cu 4/5?
    2. Deja au trecut 4 zile si incepe sa imi creasca iar parul, este normal? E din cauza greselii mele?
    3.Pentru a ma pregatii pt urmatoarea sedinta de epilat cu Philips Lumea, trebuie sa ma rad? Sau d.au direct cu Philips Lumea peste parul deja crescut?
    Astept un raspuns mai repejor pana pe 12 martie cand am urmatoarea sedinta. Multumesc!

  33. Falava says:

    Buna. De obicei, eu ma epilez cu crema epilatoare. Inteleg ca nu se poate folosi inainte de IPL, insa ma intrebam daca poate fi folosita intre tratamente. Ti-as fi recunoscatoare daca ai avea aceste informatii Multumesc anticipat.

  34. LARISA says:

    O întrebare. Daca ma fac intr-o zi pe picioare, pot dupa sa ma fac în aceeasi zi pe tot corpul? Inghinal si la subrat? Sau trebuie sa las o zi între sedinte?

Adauga comentariul tau

Copyright © 2009 papusa ruseasca. All rights reserved.
Based on Theme Junkie. Design napalm. Powered by WordPress.