Esti aici: Home // Beauty - produse de ingriire, Dictionar urban de beauty, In farmacii, Lifestyle, Product review // Şamponul dermatocosmetic

Şamponul dermatocosmetic

În ultima vreme, am utilizat şampoane din categoria dermatocosmeticelor. Sunt mai ieftine decât cele profesionale – însă nu cu aceleaşi rezultate în ceea ce priveşte stylingul natural post-spălare (subliniez “stylingul” şi mă întorc) – şi mai scumpe decât cele mass-market, însă în acelaşi timp mai eficiente (revin şi aici).

Dermatocosmetice fără recomandarea medicului

În general, şampoanele dermatocosmetice sunt recomandate de către specialişti pentru anumite nevoi ori în special probleme ale scalpului. Acum mulţi ani, nici una dintre noi nu-şi cumpăra o cremă de la farmacie decât în cazul în care era recomandarea medicului dermatolog. Acum, multe dintre noi am înlocuit produsele obişnuite (dacă-mi permiteţi) pentru ten cu cele dermatocsmetice, fără recomandarea medicului, ci din pură preferinţă. Probabil că în curând din ce în ce mai multe dintre noi vom trece la şampoanele dermatocosmetice, e nevoie doar de o campanile puternică de marketing a unui brand de farmacie şi calea va fi fost deschisă.

Şampon dermatocosmetic versus şampon profesional

Aşa cum spuneam la început, şampoanele dermato sunt, în general, mai ieftine decât cele profesionale (Joico, Tigi, Kérastase, L’Oréal Professionnel, CHI etc.) dar nu la fel de prietenoase din punct de vedere al stylingului simplu, anume uscat natural sau cu foehnul ori plus peria. Profesionalele dau mai mult luciu firului, mai mult volum, sunt special gândite în primul rând pentru îngrijirea firului, respectiv a lungimilor, spre deosebire de şampoanele dermato ce se adresează în primul rând scalpului şi, implicit, rădăcinilor. Sigur că acest paragraf este uşor generalist, e greu să luăm la analizat fiecare produs cu specificaţiile sale.

Şampon dermatocosmetic versus şampon mass-market

Mai spuneam, tot în paragraful de început, că produsele mass-market sunt mai ieftine (aşa cum spune şi denumirea generică), însă dermatocosmeticele sunt mai eficiente. Şamponul mass-market curăţă scapul şi firele, lasă părul mirosind frumos, îi poate conferi strălucire şi volum, însă nu acţionează în profunzime, asupra problemelor scalpului, dacă există (cele împotriva mătreţii fac subiectul unei alte discuţii).

Două testate

Deşi nu mă confrunt cu o problemă dermatologică, am ales să utilizez şampoane dermato. În portofoliul de review-uri nu pot enumera decât două branduri momentan, fiind singurele şampoane din această categorie pe care le-am utilizat şi reutilizat: Eucerin şi ACM Novophane, cel din urmă din umbrela MagnifiqueSkin.

Eucerin Dermo Capillaire pH5 (38,31 lei) curăţă delicat scalpul şi îl protejează. Activează enzimele pielii şi întăreşte astfel funcţia de barieră de protecţie, în timp ce stabilizează valoarea pH-ului. Este recomandat în special scalpului sensibil şi alergic. Parfumul este ultimul ingredient din listă, deci în concentraţie foarte mică.

ACM Novophane şampon energizant (200ml – 33 lei) conţine un complex de 6 vitamine printre care vitamina C, vitamina B3 (stimulează circulaţia sângelui), vitaminele B6 şi H (stimulează creşterea părului şi oxigenarea firului), vitamina E (rol antioxidant) şi B5 (hidratare).

Şamponare – întotdeauna de două ori

Ambele pot fi utilizate frecvent. Le-am folosit obişnuit şi am şamponat întotdeauna de două ori, aşa cum este recomandat, indiferent de şamponul ales – prima dată degresăm părul, apoi, prin a doua şamponare, obţinem rezultatul dorit: păr curat.

Aşa cum puteţi vedea, în acest material am adus în prim-plan două produse ce pot fi utilizate de oricine, indiferent de tipul părului. Şampoanele dermatocosmetice includ produse-tratament foarte eficiente, ce rezolvă probleme serioase ale scalpului. Îmi vine în minte acum şamponul Kertyol, de la Ducray, ce rezolvă problemele scalpului ce se descuamează. L-am văzut acţionând şi am fost impresionată. Sunt curioasă câte dintre voi, păpuşile-cititoare, aţi utilizat sau folosiţi şampoane dermatocosmetice, cu ce scop şi cu ce rezultate, mi-ar face mare plăcere dacă ne-aţi împărtăşi experienţa voastră.

Această păpuşă se retrage şi vă salută.

Cu drag,

O păpuşă cu părul curat

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 Responses to " Şamponul dermatocosmetic "

 1. Aetana says:

  Singurul dermatocosmetic folosit a fost Stieprox. In Craiova se gasea la o singura farmacie, dupa care a disparut de tot si trebuia sa apelez la o prietena sa mi-l aduca din Germania ( era si la jumate de pret, motiv pentru care imi puteam lua mai multe sticlute). Am scapat de matreata destul de repede insa trebuia sa il folosesc in combinatie cu un alt sampon ( mass-market am ales la vremea respectiva), altfel nu mai aveam nicio sansa sa-l descurc. In momentul de fata nu mai stiu care este situatia si nici nu am mai incercat un altul, insa nici nu ma pot lauda ca am gasit o varianta care sa fie perfecta pentru mine.

  • Olivia says:

   Aetana-doll, ma bucur ca ne-ai scris, am aflat despre Stieprox, nu auzisem de acest brand.
   Dupa ce a disparut matreata inteleg ca nici nu a mai reaparut, corect?
   Acum ce brand utilizezi, sau la ce testare esti? 🙂
   Hugs from the dolls!

Adauga comentariul tau

Copyright © 2009 papusa ruseasca. All rights reserved.
Based on Theme Junkie. Design napalm. Powered by WordPress.