Esti aici: Home // Bucuresti, Event review, Lifestyle, Papusi Talentate, Reviste glossy // Life is a cup of sex

Life is a cup of sex

Povestea mea cu Ana Nicolescu începea acum aproximativ 10 ani, odată cu publicarea în print a primelor articole scrise de subsemnata. Pe atunci, era mămică wannabe. Acum, este însărcinată pentru a doua oară, iar Măriuca, prima ei fetiţă, este deja mare. Acum, Ana este prietena mea, este „fosta mea şefă”, este Mămica Urbană, este un om de bază alături de care petrec timp puţin dar de calitate, om de care mi se face dor, despre care vorbesc des, pe care îl citesc şi faţă de care am un imens respect şi o enormă recunoştinţă – datorită Anei a început drumul meu în glossy, ea mi-a acordat credit, datorită BT-urilor ei am văzut primele texte semnate Olivia Duţu rânduite frumos în reviste şi disponibile la chioşcuri. Timpul trece, activităţile suferă uşoare modificări, domeniul de interes rămâne acelaşi: glossy. Glossy-beauty, glossy-moms, şi, de ce nu, având în vedere că mai toate revistele conţin o astfel de rubrică… glossy sex. Un text care a transformat-o, oficial, pe Ana într-o păpuşă. Bine ai venit, păpuşile se deschid şi îmbrăţişează încă o matrioshka frumos pictată.

 

 

 

Te uiți la mine, îmi zâmbești cu îngăduință și mă lași în fața ta la casă. Ești femeie și știi cum e. Ai trecut, și tu, prin asta. La restaurant, îți surpind privirea insistentă, de la o altă masă. Îți zâmbesc, îmi zâmbești și când mă ridic, zâmbetul ți se șterge de pe față și te întorci către prietenii tăi. Ești bărbat și, poate, nu știi încă cum e. La bloc, îmi deschizi ușa și mă lași pe mine să iau prima liftul. Ești bunic și probabil că îți amintesc de fata ta. Toți văd în mine femeia însărcinată. Nimeni nu se gândește la o noapte ploioasă și târzie de noiembrie, un pahar cu vin roșu, un film artistic… la pasiune, dorință, dragoste.

Gravidă. Pudoare şi sex

De ce nu vedem și pasiunea din spatele sarcinii? Pentru că nu am fost învățați/ obișnuiți sau nu am avut libertatea să vedem dincolo de aparențe. Pentru că ocolim, cu pudoare, orice subiect legat de sex. Pentru că poate suntem sătui de sexul mult prea explicit și lipsit de pasiune, promovat de media. Pentru că este, poate, una dintre cele mai satisfăcătoare părți ale vieții de cuplu, la care, din pacate, renunțăm cel mai ușor.

La sfârșitul lui iunie am participat la o dezbatere despre calitatea vieții sexuale a femeilor din România, având ca punct de plecare studiul Feminella și Gallup. Una dintre concluziile studiului este că o mare parte dintre femeile care se confruntă cu o afecțiune down there, aleg să renunțe la contactele sexuale în loc să meargă la medic și să urmeze un tratament. Trist, aș spune. Poate este vina lipsei educației sexuale de acasă și din școli și a lipsei educației preventive, așa cum s-a discutat la dezbatere. Însă cred că are legatură și cu stima de sine, cu respectul pentru noi însene, cu feminitatea la care vrem să renunțăm în războiul de a fi egale cu bărbații. Cred că are legătura cu anxietatea provocată de dorința de a face totul repede și perfect, de a deține mereu controlul, de a avea, de fiecare dată, dreptate. Și astfel, ajungem să fim superficiale și suficiente. Să ne mulțumim cu o rutină care distruge relația de cuplu, care ne afectează pe noi, ca femei, fizic și psihic.

Să dăruim dragoste și să știm să primim iubire

Propun câteva lucruri simple, poate uşoare stereotipuri, dar care sigur funcţionează şi sunt atât de uşor de aplicat: să ne amintim să visăm cu ochii deschiși, să fim pasionale și senzuale, să dăruim dragoste și să știm să primim iubire. Să apreciem un pahar cu vin împreună cu partenerul, târziu în noapte. Să ne răsfățăm în brațele lui într-o dimineață, mult prea devreme, pe plajă. Să vedem un film, în aer liber, cu Penelope Cruz, pe înserat, cocoțați pe capota mașinii. Să nu ne pese de ce-o să zică lumea dacă lăsăm copilul o noapte la bunici și ne facem de cap îmbătați de aerul rece de munte și luminați doar de lună, stele și multă dorință.

Cred că dacă nu ai parte de o dragoste nebună și pasională, îți pierzi timpul. Sunt alte lucruri, în viață, care pot fi mediocre. Dragostea și sexul nu ar trebui să fie printre ele.

O păpușă cu responsabilități materne

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Adauga comentariul tau

Copyright © 2009 papusa ruseasca. All rights reserved.
Based on Theme Junkie. Design napalm. Powered by WordPress.