Esti aici: Home // Beauty - produse de ingriire, Bucuresti, Dictionar urban de beauty, Event review, In farmacii, Lifestyle, Location review, Papusi Talentate, Product review // Poţiuni naturale în straie noi de beauty

Poţiuni naturale în straie noi de beauty

Odinioară, apotecile erau pline de ierburi vindecătoare şi medicina naturistă trona asupra altor remedii. Folosite în scop terapeutic sau pentru uz cosmetic, extractele din plante se obţineau greu, dar efectele nu întârziau să apară, indiferent de motivul utilizării. Unele lucruri, din fericire, nu se schimbă şi într-o dimineaţă în mijlocul unei săptămâni de vară, într-un Bucureşti torid şi sufocant, pe Bulevardul Kisselef cel înflorit şi curat, numarul 4, la şosea, mai precis, am aflat despre cum putem beneficia de ce ne oferă natura, atunci când se împleteşte cu ştiinţa. Restaurantul Casa Doina a fost gazda evenimentului de lansare a noii game de produse cosmetice Botanics, de la Boots.

Comuniunea perfectă dintre ştiinţă şi natură

În acest cadru de poveste, am ascultat, la o cafea, povestea produselor Botanics, a reinventării ambalajelor şi am învăţat despre autenticitatea extractelor din care sunt fabricate acestea. Printre vorbitori s-a numărat şi Dean Thompson, Managing Director Boots International, care a prezentat cele patru sub-game şi ne-a invitat să le testăm: All Bright cu hibiscus, Shine Away cu scoarţă de salcie, Haircare cu quinoa şi quillja şi Men cu ginseng.

Gama se bazează pe abilitatea plantelor de a regenera. Sub-gama Botanics All Bright este dedicată tenului normal sau uscat şi are ca ingredient principal floarea de hibiscus, un stimulant natural al frumuseţii. Sub-gama Botanics Shine Away este dedicată soluţionării problemelor tenului gras şi predispus la imperfecţiuni, scoarţa de salcie fiind unul dintre cei mai buni agenţi naturali de curăţare şi regenerare a  pielii.

 

Loţiunea tonică

Dintre toate produsele încercate, mi-a plăcut loţiunea tonică, Botanics All Bright (34,9 lei, farmaciile Sensiblu – distribuitor oficial Boots în România). Noul ambalaj transparent dezvăluie o loţiune a cărui principal atribut este abilitatea de a curăţa în profunzime porii şi de a înlătura cu succes excesul de sebum, impurităţile şi restul de machiaj. Are proprietaţi calmante, conferite de extractul de hibiscus.

La botanique, c’est fantastique!

Brandul Botanics a fost lansat pe piaţă în 1995 şi în anul 2000 compania Boots a colaborat cu Grădina Botanică Regală Kew, din Londra, pentru certificarea şi evaluarea extractelor vegetale folosite pentru dezvoltarea produselor. Astfel, Boots a devenit prima companie de cosmetice din întreaga lume care să facă acest lucru.

Produsele Botanics nu conţin ingrediente de origine animală, nu conţin uleiuri minerale sau ceară de parafină şi au la bază principii organice care minimizează impactul asupra mediului şi maximizează efectele benefice asupra pielii. Toate acestea sunt confirmate de certificatul Kew, care atestă standardele de calitate.

Profesor Monique Simmonds, Director al Departamentului de Inovaţie Kew declară: „Identificarea şi autenticitatea extractelor vegetale nu este întotdeauna suficientă pentru a crea un produs cosmetic eficient. Ingredientele active dintr-un produs trebuie să fie stabile, prezente în proporţii care pot face diferenţa şi trebuie să provină dintr-o sursă sustenabilă – Botanics a atins acest echilibru delicat după ani întregi de cercetare şi colaborare.”

Bonton şi bunăstare, chiar La Şosea

Pentru că locaţia pe care am vizitat-o pentru prima oară m-a impresionat, poposesc puţin şi vă spun că restaurantul Casa Doina (La Şosea) datează încă din 1892 şi reprezintă una dintre bijuteriile arhitectonice ale Bucureştiului. Ion Mincu, celebrul architect român, a fost cel sub îndrumarea căruia a fost construită patriarhala casă boierească. Construcţia a beneficiat de o restaurare completă în anul 2000. Din fericire, farmecul casei s-a păstrat, spre deliciul amatorilor de autenticitate românească.

Am simţit, preţ de o clipă, că trăiesc într-o epocă în care oamenii se încred doar în puterea naturii şi în forţa ei regeneratoare, într-o epocă în care, undeva, la şosea, găseşti restaurantul boieresc preferat, aşteptând să te răsfeţe cu delicii care mai de care, un loc unde poţi asculta poveşti despre grădini botanice în care se găsesc plante ce ascund adevărate puteri în păstrarea  frumuseţii şi tinereţii.

Cu drag,

O Maria-păpuşă dintr-o grădină botanică

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Adauga comentariul tau

Copyright © 2009 papusa ruseasca. All rights reserved.
Based on Theme Junkie. Design napalm. Powered by WordPress.