Esti aici: Home // Beauty - produse de ingriire, Lifestyle, Luxury, Product review // Versus – Estée Lauder, Guerlain – creme anti-aging

Versus – Estée Lauder, Guerlain – creme anti-aging

Mass-market, middle, dermatocosmetice sau luxury – toate categoriile trec prin mânile pãpuşilor, toate le ating pielea, însã categoria din urmã are ceva special, aşa cum îi spune somptuos şi numele generic. De la preţ – care face de cele mai multe ori obiectul principalei diferenţe şi pânã la ambalaje – de o fineţe deosebitã şi, pe loc fruntaş, rezultatele.

Un produs luxury nu este neapãrat unul bun pentru pielea ta – am auzit de nenumãrate ori femei care se plângeau cã pielea a reacţionat prost la întâlnirea cu un serum ce costase peste 300 lei sau la o cremã foarte scumpã şi cu super-review-uri, ori cã pãrul a produs sebum în exces dupã folosirea anumitor produse profesionale, tot din categoria luxury. Aceste review-uri negative nu pun un stigmat asupra anumitor produse, ci pur şi simplu denotã cã produsul nu a fost ales corect pentru tipul de piele pe care a fost aplicat.

Îmi doream de ceva vreme sã încerc o cremã Estée Lauder, dar nu doar sã alint de câteva ori pielea cu un produs despre care aveam pãrerea cã este excelent chiar dinainte de a-l testa (vorbim despre un produs ce a câştigat multiple premii acordate inclusiv de reviste specializate, la nivel internaţional), ci sã-l utilizez pânã la capãt. Aşadar, într-o bunã zi, am deschis Estée Lauder Revitalizing Supreme Global Anti-Aging Creme (423 lei/ 50ml). Am folosit-o cu regularitate pânâ aproape de final, lãsând în ambalajul auriu cantitatea cât pentru o ultimã aplicare, pentru a putea face comparaţia corectã şi obiectivã cu un alt produs pe care abia aşteptam sã-l testez: Guerlain Orchidee Imperiale (1915 lei/ 50ml).

Este pentru prima datã când pãpuşile semneazã un articol “versus” şi fiecare rând este important, deoarece nu este orice fel de “versus”, ci o comparaţie între douã produse excelente, cu rezultate şi promovare asemenea.

Nuanţe şi miresme

Nuanţa celor douã creme este aproximativ asemãnãtoare, un alb-gãlbui-roze fin, cu miresme complementare cu numele brandului – de cum am deschis Revitalizing Supreme am realizat cum simţurile îmi sunt invadate de istoria casei Lauder, acel miros uşor pudrat, ce seamãnã mai degrabã cu senzaţia pe care o ai când miroşi un fard de pleoape abia deschis ori o pudrã mare, din vechiul portofel încãpãtor dar nu plin, cu creion şi ruj roşu, al bunicii.

Pe de altã parte, Guerlain-ul cu nume de floare respectã compoziţia – extract molecular de Orhidee Imperialã – şi  imediat poţi identifica miresmele fresh, florale, un miros ceva mai puternic dar suficient de discret cât sã nu-ţi deranjeze papilele olfactive.

Diferenţa majorã – texturi

Diferenţa majorã în ceea ce priveşte cremele-studiu de caz constã în textura lor şi, implicit, modul în care sunt îmbrãţişate de ten: Estée este mai onctuoasã, lãsând în urmã o peliculã foarte finã, precum simţi cãnd aplici produse ce au în compoziţie cearã de albine, spre deosebire de Guerlain, care are o texturã mai lejerã şi se absoarbe imediat. Ambele hrãnesc tenul în profunzime şi îl menţin hidratat pe parcursul întregii zile, ambele constituie o excelentã bazã pentru machiaj, însã în ceea ce priveşte lupta cu ridurile fine şi abilitatea de a combate efectele gravitaţiei, cred cã îi voi acorda o jumãtate de bilã albã în plus cremei Revitalizing Supreme, de la Estée Lauder – tenul meu spune asta, posibil ca alte tipuri de ten sã reacţioneze diferit şi sã prefere varianta mai lejerã, a Guerlain.

În compoziţia niciuneia dintre cele douã nu regãsim factorul de protecţie solarã, însã acest lucru nu mi se pare esenţial în momentul în care protejezi zilnic tenul de razele nocive aplicând un fond de ten cu SPF 15.

Secrete din spatele texturilor

Estée Lauder Revitalizing Supreme se laudã cu descoperirea IntuiGen Technology™, care ajutã la reactivarea capacitãţii pielii de a arãta mai tânãrã. Complexul este derivat din naturã şi susţinut de studii amãnunţite, cu ajutorul cãrora s-a descoperit cã aceastã cremã sprijinã celulele sã activeze funcţiile naturale de luptã împotriva îmbãtrânirii.

Dupã 12 ani de cercetãri, în 2006 a apãrut pe piaţã Guerlain Orchidee Imperiale, o “minune a naturii”, aşa cum o descriu producãtorii. Efectele extractului de orhidee au rol anti-aging, dar efectele senzoriale nu pot fi excluse din discuţie. Pentru ani buni, Guerlain a desfãşurat studii dedicate, pentru întâia oarã, unui singur ingredient: orhideea (plantele au fost alese dintr-o selecţie de 30.000 de specii). La acest studiu au lucrat atât experţi în botanicã, biologie, cât şi chimişti, cu toţii mizând pe un singur lucru – dezvoltarea unui produs de top, cu un ingredient esenţial, care sã asigure longevitatea tinereţii pielii şi fertilitatea celulelor-mamã, oferindu-i tenului capacitatea de a se revitaliza, prin aportul de energie care este pompat în celulele pielii.

Indiferent de alegerea pe care o veţi face, vã reamintesc sã testaţi produsul înainte de utilizarea “ca la carte” şi, odatã fãcutã alegerea, nu-mi rãmâne decât sã vã urez “Utilizare plãcutã şi sã aveţi parte de rezultate wow cât mai repede!”

Cu drag,

O pãpuşã cu ten fericit şi rãsfãţat

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Adauga comentariul tau

Copyright © 2009 papusa ruseasca. All rights reserved.
Based on Theme Junkie. Design napalm. Powered by WordPress.