Esti aici: Home // Beauty - produse de ingriire, Lifestyle, Papusi Talentate, Product review // Opreşte timpul înainte de riduri şi energizează-ţi tenul!

Opreşte timpul înainte de riduri şi energizează-ţi tenul!

Anul acesta, în aprilie, am împlinit 25 de ani şi dintr-odată am devenit conştientă de faptul că aceasta este vârsta la care ar fi bine să încep să acord mai multă atenţie îngrijirii tenului meu, în special din cauza faptului că, odată cu păşirea în noul sfert de secol din viaţă, apariţia ridurilor este aproape iminentă.

Până la 26 de ani inclusiv, hormonii te ajută

Aşa cum spunea şi păpuşa Olivia când descria “Ritualul anti-aging de la 27 de ani”, citând Harper’s Bazaar, “Potrivit doctoriţei Frances Prenna Jones, specialist in cosmetică medicală din Londra, hormonii sunt la un nivel optim la vârsta de 26 de ani”. Aşa că m-am înarmat cu dorinţa de a opri timpul, spunând “stop” îmbătrânirii tenului, înainte ca aceasta să devină o problemă în adevăratul sens al cuvântului. Am dat o primă şansă unei creme anti-aging, de la Nivea.

Clasica albastră

Încă din copilărie, am iubit clasica cutie albastră de cremă Nivea. Pedepsită cu un ten uscat şi sensibil, această cremă mi-a fost alături în momentele când simţeam că pielea mea căpăta textura hârtiei creponate, ajuntând-o să se hidrateze şi să prindă elasticitatea necesară pentru a înceta să formeze crăpăturile inestetice care, neîngrijite corespunzător, devin baza viitoarelor riduri.

Istoria acestei creme se extinde pe o perioadă de mai bine de 100 de ani. În 1911, când a apărut, cutia în care crema era ambalată nu era nicidecum albastră. Designul s-a schimbat în 1925, când dintr-o cutie galbenă, decorată cu cârcei verzi de viţă-de-vie în stil art nouveau, ambalajul a luat forma cu care ne-am obişnuit şi pe care o adorăm, cutia clasică albastră, care devăluie o cremă de o textură mătăsoasă şi cu un miros unic, formulă ce a rămas aproape neschimbată.

Cum oprim timpul şi efectele stilului de viaţă petrecăreţ asupra tenului  

Un prim pas pe care l-am făcut în această direcţie a fost să încerc să mă cunosc mai bine, pentru că acest lucru mi-a permis să încep să-mi îngrijesc corespunzător pielea, luând în calcul nevoile cu adevărat importante.

Aşadar, în primă fază am analizat calitatea tenului meu. Acesta este, aşa cum am menţionat mai devreme, extrem de uscat şi predispus la apariţia de linii fine şi riduri premature, dar şi extrem de sensibil. Astfel, necesită o atenţie mai specială deoarece este deosebit de vulnerabil şi predispus la reacţii alergice la anumite ingrediente conţinute de majoritatea produselor cosmetice întâlnite în magazine.

Totodată, am analizat importanţa stilului de viaţă şi cât de multe sechele lasă (sau nu!) acesta asupra tenului. Aspectul mat, palid al feţei după nopţi pierdute petrecând în oraş cu prietenii, însoţit de cearcăne adânci, este un clar indicator al faptului că neglijarea odihnei corespunzătoare lasă urme adânci imprimate în piele, odată cu trecerea timpului.

Ce produs mi se potriveşte?

Energizare, fructe de goji şi vitamina C

În această ordine de idei, alegerea unui produs anti-aging care să corespundă nevoilor tenului şi stilului meu de viaţă s-a dovedit a fi o sarcină dificilă, fiind novice în materie de produse din această categorie de produse de înfrumuseţare.

Mi-am facut curaj şi am decis să acord o şansă cremei Nivea Q10 Plus Energy antirid. După trei zile de când am început să o utilizez, am observat că tenul meu este mai proaspăt şi mai radios şi cred că acest lucru se datorează atât recuperarii orelor nedormite, cât şi extractului energizant de fructe goji din crema bogată în Q10 şi creatină. În plus, fructele de goji conţin o cantitate însemnată de vitamina C, fiind bine cunoscut faptul că aceasta este aur pentru ten, contribuind la efectul de iluminare a pielii.

Crema oferă protecţie împotriva razelor UVA – SPF 15 – şi te apară, astfel, de formarea de riduri cauzată de expunerea la soare. Iar soarele este factorul numărul unu ce cauzează îmbătrânirea pielii!

Recomandarea mea este să testaţi produsul pe încheietura mâinii şi să folosiţi crema abia după ce observaţi evoluţia sa timp de 24 de ore, mai ales dacă vă confruntaţi, ca mine, cu problema unui ten sensibil la diverse ingrediente existente în multe dintre produsele cosmetice mass-market. Recomand testarea pe încheietură, pielea din această zonă fiind similară ca textură şi culoare cu cea a feţei.

Această păpuşă vă salută zâmbind, afişând doar riduri de expresie cărora nu le va permite să se extindă.

O păpuşă cu ten uscat (în curs de hidratare), dar tânăr

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 Response to " Opreşte timpul înainte de riduri şi energizează-ţi tenul! "

  1. Mony says:

    iubesc cutia albastra de la nivea si mirosul cremei…imi aduc aminte de copilarie

Adauga comentariul tau

Copyright © 2009 papusa ruseasca. All rights reserved.
Based on Theme Junkie. Design napalm. Powered by WordPress.