Esti aici: Home // Dictionar urban de beauty, Lifestyle, Location review, Luxury, Relaxare, Spa // Simina şi pietrele vulcanice de la Sibiu

Simina şi pietrele vulcanice de la Sibiu

Prima dată când m-am întâlnit cu pietre vulcanice a fost în Spania, pe un ţărm cu valuri ce loveau puternic statuile care străjuiau aleile de mare. Am luat câteva roci şi le-am cărat conştiincioasă la Madrid, apoi le-am trimis cu autocarul în Bucureşti, când am pregătit revenirea în oraşul natal. Mi-am înfrumuseţat baia din casa în care locuiam, apoi le-am mutat din nou, acum stând ascunse după câteva cosmetice, în baia apartamentului newyorkez de Basarab. Am colecţionat pietrele pentru că… erau frumoase şi pentru că ştiam câte ceva despre masajul cu pietre vulcanice, fără să fi testat această terapie pe propria-mi piele.

Experimentând cu rocile

Apoi, într-o zi, am avut inspiraţia de a alege un astfel de masaj într-un spa din Covasna. Am rămas pur şi simplu uluită de puterea unei astfel de terapii. Şi când spun “puterea”, nu mă refer la forţa cu care a fost executată procedura, ci la forţa energetică a acestor pietre. Anii au trecut şi m-am reîntors, pentru a treia oară, la spaul Hilton din Sibiu. Alt oraş, alt terapeut, alte pietre, acelaşi transfer incredibil de energie.

Simina Ciufudean, kinetoterapeut şi trainer într-unul dintre cele mai frumoase şi bine dotate spauri din România, m-a energizat, timp de o jumătate de oră, cu textura tare a pietrelor fierbinţi şi alunecoase în contact cu pielea bine unsă în prealabil cu ulei călduţ – pietrele se încălzesc la aproximativ 50 grade Celsius, într-un recipient special, cu apă. Masajul cu pietre vulcanice te relaxează şi, mai ales, energizează incredibil. Pietrele, împreună cu priceperea terapeutului, au darul de a detensiona muşchii şi de a te face să ieşi din cabinet aproape plutind. Simina mă lămureşte: “Rolul pietrelor este de a încălzi musculatura, oferind o relaxare profundă. Efectul terapeutic se simte timp îndelungat după ce a fost executat masajul. De asemenea, au rol de restabilire a echilibrului energetic al corpului, transferul de energie fiind dublu. În general, masajul cu pietre calde este recomandat pentru recuperare fizică şi este indicat şi celor cu probleme reumatice, musculare şi ortopedice. Prin recomandarea acestui masaj, avem grijă ca fiecare client să aibă o experienţă de neuitat, având beneficii atât fizice cât şi energetice.” Nu ştiu când am zburat în superba cameră de la Hilton, dar ştiu că imediat ce am ajuns sus am luat laptopul în braţe şi rândurile curg.

Hot Stone Back Massage – 30 minute – 100 lei

Lava Stone Therapeutic Massage (full body) – 75 minute – 179 lei

Despre spa şi profunzimi spirituale complexe

Aşa cum am aflat citind desprespa.ro, “Hot Stone Massage este una dintre tehnicile terapeutice foarte vechi utilizate în relaxare, echilibrare energetică şi detoxifiere, fiind cunoscută în clinici de specialitate sub denumirea ştiinţifică de Terapie Geotermală” – Andrei Claudiu Simion, Specialist tehnici masaj şi Consultant spa. Rocile lucrează cu chakrele, însă evit să intru în subiect deoarece, deşi practic yoga de mai bine de doi ani, citesc şi stau destul de des de vorbă cu specialişti, consider că sunt departe de a fi avizată pentru a porni o discuţie având la bază acest subiect delicat şi cu profunzimi spirituale complexe.

Pietre vulcanice reci, pentru ten

Pietrele vulcanice utilizate în masaj sunt de diferite dimensiuni (eu am ales unele medii când am cules rocile gri-albăstrui-negre din apele oceanice) şi pot fi foarte fine – folosite îndeosebi pentru zona cervicală şi ten – sau uşor arazive – utilizate pentru spate, zona mediană şi posterior. Încă nu am experimentat masajul facial cu pietre vulcanice, însă, aşa cum tot în desprespa.ro am aflat, se pare că pielea feţei va fi protejată prin utilizarea pietrelor reci, “tonifiind capilarele sangvine” – cele care suferă de cuperoză ori capilare sensibile sunt sigură că înţeleg exact la ce mă refer.

Pietrele şi o concluzie

Vă recomand, dacă nu aţi făcut-o deja, să experimentaţi acest tip de masaj şi să vă bucuraţi pe deplin de efectele sale vindecătoare (durerile, dacă există, sunt atenuate sau dispar – “aplicarea pietrelor calde în zona opusă  celei afectate atrage fluxul de sânge din zona afectată, reducând tensiunea, spasmele musculare sunt diminuate, ritmul metabolic este accelerat iar activitatea rinichilor este îmbunătăţită” – desprespa.ro) şi de energia benefică transmisă întregului trup. Nu în ultimul rând, vă invit să vă luaţi timp pentru voi, să evadaţi şi să călcaţi pragul cât mai multor spauri din România. Şi pe lista voastră să includeţi neapărat oaza de relaxare şi bunăstare din Sibiu, de la hotelul de cinci stele, cu spa pe măsură. Întrebaţi de Simina când vă faceţi programarea!

Cu drag,

O păpuşă ce adoră ritualurile spa

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Adauga comentariul tau

Copyright © 2009 papusa ruseasca. All rights reserved.
Based on Theme Junkie. Design napalm. Powered by WordPress.