Esti aici: Home // Beauty - produse de ingriire, Beauty gadgets, Cosmetice bio, Dictionar urban de beauty, In farmacii, Luxury // Mici sfaturi utile: aplicarea serumului

Mici sfaturi utile: aplicarea serumului

Serumul este un produs concentrat, menit să hidrateze pielea. Câteva picături sunt suficiente pentru a o hrăni în profunzime. Exagerările sunt de prisos şi pot chiar lăsa o senzaţie neplăcută. Regula de utilizare în cantităţi mici este valabilă atât pentru serumurile pentru ten cât şi pentru cele destinate utilizării pe corp. Diferenţa efectului în funcţie de dozaj este incredibilă! Depinzând de disposer, poţi utiliza până la cinci picături – în cazul serurilor cu pipetă, sau trei doze – când vorbim despre cele cu dozaj precis.

Serum şi cremă – combinaţii benefice

Serumurile nu lasă acea senzaţie de hidratare plină, ele acţionând în mod special în profunzimea pielii, aşadar uneori poate fi necesară şi aplicarea unei creme hidratante. Produsele cu efecte diferite pot fi combinate: de exemplu serul antirid cu crema hidratantă de zi, ori serul antiacneic (produs destinat în mod special uzului medicinal, aplicându-se pe zone reduse, delimitate) cu crema de noapte, etc. Folosirea unui ser antirid împreună cu o cremă antirid are efect dublu în încercarea de diminuare a liniilor fine, un tratament la care doar femeile cu vârsta peste 25 de ani se pot gândi.

Din seria “mici sfaturi utile”, vă îmbrăţişează o păpuşă de septembrie

 

 1. Chanel Sublimage – Essential Revitalizing Concentrate (1734 lei)
 2. Dr. Brandt – Collagen Booster, exclusive Sephora (342 lei; 73,50 € – 245 €/ 100 ml, ador cum sephora.fr face acest calcul preţ/ ml)
 3. Ser hidratant pentru ten sensibil – Bioderma Hydrabio (66 lei/ 40 ml)
 4. Ser antiacneic – Eucerin DermoPurifyer Active Concentrate
 5. Ser regenerant cu efect de luminozitate – L’Occitane Brightening Essence (182 lei/ 30 ml)

Tags: , , , , , , , , , , ,

4 Responses to " Mici sfaturi utile: aplicarea serumului "

 1. Clara says:

  Buna. Vreau sa stiu in ce ordine se aplica serumul si crema? Majoritatea spun ca prima data se aplica crema, si apoi serumul. Este ok? Multumesc.

 2. Olivia says:

  Sigur ca poti aplica produsele in ce ordine vrei, dar efectele sunt diferite – modul de aplicare recomandat este serum si apoi crema. Pentru a fi sigura, citeste de fiecare data instructiunile de utilizare ale produselor pe care le folosesti. In general este notata si aceasta specificatie.

  Dupa cum spuneam, serumul este un produs concentrat, asadar este bine sa nu intampine nicio bariera cand este aplicat, pentru ca actiunea sa sa fie si mai intensa. Daca tenul este deja hidratat cu crema, va absorbi mai lent serul si nu-i va permite sa intre atat de rapid in stratul pielii.

  Asadar, Clara, spun serum, apoi crema. Poti arunca un ochi si aici: http://www.papusaruseasca.ro/2012/01/din-seria-%E2%80%9Cpana-la-27-de-ani-nu-am%E2%80%A6%E2%80%9D-%E2%80%93-serum-vs-serum/

 3. Eu folosesc un produs asemanator, iar in instructiuni se metioneaza si utilizarea cremei dupa aplicarea serumului. Nu este metionat cu titlu de obligatoriu, dar parca uneori cere si fata o crema.

 4. Olivia says:

  Fustita Albastra, ma bucur ca “ai fugit” la instructiuni :)

  In general, simti nevoia unei hidratari suplimentare cu crema dupa serum in mod special iarna sau in sezoanele cu vant, ori daca utilizezi o varianta lichida a produsului.

Adauga comentariul tau

Copyright © 2009 papusa ruseasca. All rights reserved.
Based on Theme Junkie. Design napalm. Powered by WordPress.