Esti aici: Home // Reviste glossy // 4 ani de InStyle şi încă un număr de colecţie

4 ani de InStyle şi încă un număr de colecţie

 

Este sfârşitul lunii mai şi nu ştiu cum este posibil că eu încă nu desfăcusem InStyle. Mă aştepta, m-a aşteptat toată luna şi, după ce alerg să găsesc revista – este printre singurele cu “regim special”, pe care nu o găsesc, cel mai adesea, la chioşcurile de prin Romană – o las şi eu să mă aştepte. Am un ritual în ceea ce priveşte revistele glossy lunare, pe care nu prea-l încalc, însă nu ritualurile mele de citit reviste fac subiectul acestei scrieri, ci un alt număr de colecţie. Nu m-am gândit intens la numerele de colecţie pe care le produce presa românească, m-am rezumat să le colectez (sic!) şi nu am analizat în scris o revistă până la coperta Harper’s. După numărul din ELLE, urmează o a treia revistă de colecţie pe anul acesta: InStyle de mai.

 

 

4 ani şi încă 10 lucruri

Spre ruşinea mea, nu ştiam că revista a împlinit patru ani, am aflat abia când am citit editorialul Dianei Colcer (redactor-şef), care a ales să ilustreze pagina şi cu fotografia sa. În cazul în care nu aţi citit revista luna aceasta (îmi pare rău că aduc abia acum rândurile, când probabil revista de mai nu mai este la chioşcuri), notez câteva lucruri care mi s-au părut interesante şi care m-au anunţat încă de la pagina 12 că am în faţă un număr bun:

 

10 lucruri pe care (probabil) nu le ştii despre InStyle (citat din revistă):

  1. Suntem o revistă cu licenţă internaţională – “mama” noastră “locuieşte” pe Fashion Ave. în New York!
  2. Mai avem 17 “surori” în lume; cea mai tânără s-a născut acum 3 ani în Ungaria.
  3. InStyle se scrie întotdeauna legat, iar culoarea de origine a logoului, cea care ne reprezintă, este roşu.
  4. Data noastră exactă de naştere e 17 aprilie 2008
  5. Loredana Groza a fost prima vedetă autohtonă care a apărut pe copertă.
  6. Trei dintre membrii echipei actuale lucrează pentru InStyle din prima zi (26 noiembrie 2007).
  7. Nu, nu putem să păstrăm hainele şi accesoriile pe care le pozăm (ne-ar plăcea!)
  8. În pictorialele noastre apar numai vedete (încă ne emoţionăm când facem cunoştinţă cu o celebritate).
  9. Încă ne emoţionăm când vedem pe cineva citind InStyle în public!
  10. Am apărut pe piaţă în acelaşi an în care a debutat Lady Gaga, s-a format cuplul Mihaela Rădulescu & Dani Oţil, şi s-a deschis Băneasa Shopping City.

 

Coperţi InStyle

Şi să purcedem, mi-am zis. Remarc întotdeauna coperţile şi, cum vă spuneam, am o regulă – dacă o copertă este proastă, nu cumpăr revista. La InStyle nu vom descoperi, probabil, niciodată coperţi senzaţionale, ieşite din tipar, însă vom descoperi mereu coperţi bune, clasice, care reprezintă brandul. Văzând parte din istoria revistei româneşti desfăşurată pe un spread cu câteva dintre coperţile InStyle România, văzând toate aceste “cărţi de vizită” strânse una lângă alta, am remarcat tendinţa către alăturarea safe a culorilor, coperţi cuminţi dar stylish, fine, feminine.

 

Câteva cuvinte despre conţinutul numărului aniversar

Am sorbit, noaptea târziu, fiecare pagină a numărului de mai, m-am certat pentru că nu am văzut paginile de shopping decât la finalul acestei luni, am umplut revista de post-it-uri şi am dat fiecare pagină cu grijă, una câte una, sorbind fiecare rând şi colţişor al sărbătoritei. Am găsit, este adevărat, ceva greşeli, dar n-am văzut încă revistă curată 100%.

Am ajuns la paginile de beauty şi, deşi sunt destul de la curent cu noutăţile din lumea frumuseţii, am pus un post-it şi într-una dintre aceste rubrici.

Paginile m-au făcut să alunec şi mai tare înspre domeniul meu preferat şi să regăsesc “Best Beauty Buys”, articolul semnat de Raluca Cristea şi Bianca Poptean. Deschiderea arată genial, fiind vorba despre o pagină de dreapta neagră, cu litere imitând scrisurile de “Hotel” sau “Hostel” pe care le vedeam adesea în filme, la ferestrele micilor camere newyorkeze. Pagina de stânga – insert cu magazinul Cocor fotografiat noaptea, deci mână-n mână cu deschiderea articolului.  “Best Beauty Buys” prezintă produse ce acoperă cam toată gama de branduri beauty.

Când am văzut-o pe Andreea Esca pe copertă mi-am dorit imediat să descopăr întregul material, mai ales că am devenit puţin mai curioasă să o cunosc pe aceasta după ce am văzut-o vorbind la evenimentul Vichy. Textul semnat de Diana Colcer este extrem de interesant, superb scris, ilustrat cu fotografii excelente, realizate de către Ionuţ Macri, înfăţişând-o pe Andreea Esca îmbrăcată de stilistul Răzvan Sanda. Un articol de opt pagini frumos aranjat, frumos scris, care m-a ţinut cu sufletul la gură până la ultimul rând, din care am aflat numai lucruri interesante despre Esca, despre percepţii şi concepţii, despre viaţă. Am învăţat.

La mulţi ani, InStyle, de la o păpuşă care te cumpără lună de lună. Femeie, ca tine.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Adauga comentariul tau

Copyright © 2009 papusa ruseasca. All rights reserved.
Based on Theme Junkie. Design napalm. Powered by WordPress.