Esti aici: Home // Lifestyle, Location review, Nutritie, Papusi Talentate // Să fie zâmbete!

Să fie zâmbete!

Mă surprind des zâmbind la soare sau la căţei lenevind, când trec pe lângă o florărie şi simt miros de vreme bună sau când descopăr „ceva bun”. Pentru mine, oamenii care zâmbesc pentru că e marţi, sunt mici supereroi; puterea lor constă în particule de fericire dăruite celor din jur. Mă simt norocoasă să am lângă mine oameni cu cape invizibile care mă învaţă să mă minunez. Cred că acesta a fost şi gândul celor de la Danone atunci când au pornit campania zâmbăreaţă.

Turist în fabrică

Oameni veseli şi entuziaşti au vrut să ne ofere o mică parte din experienţa Danone şi uite-aşa am primit provocarea de a scrie lucruri mărunte care mă fac să zâmbesc. Într-o zi ploioasă, ne-am urcat în autobuz şi ne-am îndreptat către fabrică. Înainte de a descoperi încăperile ce mă duceau cu gândul la nave spaţiale, am ascultat o filă de poveste din spatelui brandului şi ne-am jucat de-a starea de bine pentru a înţelege importanţa zâmbetului în viaţa de zi cu zi.

În misiune, alături de Omul de Tinichea

Cochet îmbrăcaţi cu halate din materiale fluide, bonete chic, ochelari ce evidenţiază trăsăturile şi protecţie fancy pentru încălţăminte, am păşit în tărâmul Omului de Tinichea. Omul acesta de tinichea este o maşinărie gigantică ce-şi întinde trupul pe mai multe etaje. Organele îi sunt alimentate cu laptele pompat prin tuburile argintii. Partea mea preferată din această maşinărie este Ambalarea, grădina care miroase a fructe şi a vară şi care toarnă în recipiente colorate amestecuri hrănitoare şi, spun ei, care pun zâmbetul pe buze.

Omul de tinichea primeşte în vizită copiii din şcoli în fiecare săptămână pentru a-i învăţa cum funcţionează un microunivers şi cum este produs micul lor dejun.

Nu sunt fetiţele Powerpuff, e Shakira!

Mi-am început povestea scriind despre eroi şi vreau să o închei în acelaşi spirit. Noua echipă ce salvează ziua nu este alcătuită din cele 3 Powerpuffs ale profesorului Utonium, echipa este formată din Activia şi… Shakira, iar pe capa ei stă scris WFP-World Food Programme. Figuri noi în liga supereroilor, Shakira şi Activia duc o luptă împotriva foametei şi îşi canalizează toată energia către copiii din toate colţurile lumii care au nevoie de ajutor, mâncare şi speranţă. Pas cu pas, ei construiesc poveşti frumoase  în care există speranţă şi în care curajul schimbă cursul narativ.

Oamenii cu pasiune, care se implică, care luptă şi care gândesc global sunt personaje a căror poveste mă inspiră, personaje care mă fac să cred. Sunt motorul care face lumea asta aşa frumoasă. Nu-mi rămâne decât să sper să fiu înconjurată de astfel de oameni şi să cresc supererou.

Tu ce capă porţi? Sau Tu pentru cine eşti supererou?

O Isabelle-păpuşă ce speră să fie supererou

Tags: , , ,

2 Responses to " Să fie zâmbete! "

  1. Un articol plin de zambete, ce “emana” optimism si energie

  2. Olivia says:

    Papusica-Viorica, ne bucuram ca ti-a placut materialul nostru, astfel a fost redactat: cu optimism si zambetul pe buze 🙂 Multumim pentru ca esti o cititoare fidela!

Adauga comentariul tau

Copyright © 2009 papusa ruseasca. All rights reserved.
Based on Theme Junkie. Design napalm. Powered by WordPress.