Esti aici: Home // Beauty - produse de ingriire, Beauty gadgets, Cosmetice bio, Dictionar urban de beauty, Interviu, Lifestyle, Nutritie, Papusi Talentate // Interviu Canah, brand românesc – cânepă pentru sănătate şi frumuseţe

Interviu Canah, brand românesc – cânepă pentru sănătate şi frumuseţe

Isabelle Dandoczi, cea mai tânără dintre păpuşi, a fost la un eveniment Canah şi a hotărât să intre mai mult în detaliile unui stil de viaţă sănătos. Interviul cu Oana Suciu, managing partner (foto dreapta, alături de Carmen Brumă, imaginea Canah), ne dezvăluie detalii din spatele brandului românesc despre care ne bucurăm să spunem că îl vedem luând din ce în ce mai mult avânt. Personal, am întâlnit încă de acum câțiva ani produsele în sălile de fitness, împrietenindu-mă cu batoanele cu smochine şi ciocolată, pe care le-am recomandat tuturor pofticioşilor care îşi doresc un dulce sănătos. 

Ce este Canah, ce valori reprezintă acest brand și de unde vine denumirea? Brandul este 100% românesc?

Canah este un lovemark 100% românesc, a cărui poveste a început în anul 2005 din pasiune pentru această plantă-minune care este cânepa („canah” = cânepă, în sanscrită). Suntem primul producător de ulei de cânepă din România și singurul procesator integrat de semințe de cânepă din Europa care produce sub același acoperiș toate produsele derivate din aceste semințe, respectând înaltele standarde CANAH: prospețimea, calitatea, gustul excelent și respectul pentru mediu și sănătate. Canah reprezintă alternativa unui mod de viață natural, sănătos și plin de energie.

De ce ați ales cânepa ca bază pentru majoritatea produselor? Care sunt particularitățile ce o diferențiază de alte plante-minune?

Cânepa este bază pentru toate produsele noastre, mai precis semințele de cânepă, deoarece sunt unul dintre puținele alimente complete.

Este o plantă minune deoarece crește extrem de repede: în doar 3 luni poate ajunge la peste 2 metri înălțime, iar un lan de cânepă consumă substanțial mai mult CO 2 decât aceeași suprafață de pădure, în timp ce regenerează solul. Cânepa poate fi folosită integral ca materie primă.

Cui se adresează Canah, care sunt clienții, din ce tip de public-țintă fac parte?

În publicul nostru țintă se încadrează persoanele educate, care își doresc un nou stil de viață sănătos și cât mai natural, cu venituri medii și ridicate. Apoi mai sunt și persoanele care au trecut prin suferințe mari din punct de vedere al sănătății și care aleg să investească în prevenția bolilor prin intermediul alimentelor funcționale.

Ce aduc nou produsele Canah față de celelalte produse verzi existente pe piață?

În primul rând, sunt produse fabricate în România. În al doilea rând, sunt produse cu beneficii dovedite și care, pe lângă faptul că ne hrănesc, oferă prevenție și posibilă ameliorare a anumitor probleme de sănătate.

De ce să consumăm produse Canah, ce beneficii ne aduc pe termen scurt/ mediu/ lung?

Produsele din cânepă sunt ingrediente minune în orice regim alimentar deoarece reprezintă surse vegetale de acizi grași esențiali, antioxidanți, vitamine, minerale  și fibre. Folosite cu regularitate, alimentele din cânepă asigură o structură sănătoasa a membranelor celulare. Ajută la întărirea sistemului imunitar și contribuie la funcționarea normală a sistemului cardio vascular. Mai ales în cazul copiilor, omega 3 și omega 6 contribuie la dezvoltarea sănătoasa a creierului și a funcțiilor cognitive.

Cum diferă produsele Canah convenționale de cele ecologice?

(foto capsule bio cu ulei de cânepă, 56 lei)

Diferența dintre produsele bio și convenționale se referă la tipul semințelor astfel:

Semințele convenționale sunt semințe provenite din agricultura clasică, ceea ce înseamnă că se pot utiliza în cultivarea cânepii îngrășăminte, fertilizatori, erbicide împotriva buruienilor sau pesticide împotriva dăunătorilor.

Semințele certificate ecologic sunt semințele cultivate într-un sistem controlat. Mai precis, solul are nevoie de o perioadă de purificare de trei ani, timp în care este interzisă folosirea oricărei substanțe de sinteză. Abia după această perioadă terenul este certificat ecologic și se pretează culturilor certificate.

Care dintre cele două categorii are mai mult succes?

În România, varianta convențională a produselor noastre este mai vândută.

Sunteți singurii producători din Europa. În câte țări distribuiți și cum ajută la creșterea brandului această, să-i spunem, exclusivitate?

Într-adevăr, suntem singurii producători din Europa, astfel încât peste 80% din producția fabricii merge către alte țări de pe continent (Anglia, Finlanda, Suedia, Danemarca, Germania, Belgia, Olanda, Franța, Cehia, Slovenia, Italia), dar și în Statele Unite și Israel, sub trei forme: produse marcă proprie, produse cu marca importatorilor sau vrac (aici înregistrându-se cea mai mare cerere).

Cum consumăm produsele Canah? Ne puteți da o rețetă-exemplu?

Salată de patrunjel cu semințe de cânepă decorticate este o rețetă foarte simplă care se poate realiza cu ajutorul produselor Canah. Avem nevoie de 2 legături de patrunjel proaspăt tocat fin, 2 roșii tăiate cubulețe, 1 legătură de ceapă verde sau 1 ceapă roșie tăiată cubulețe, 1 cană semințe decorticate de cânepă, zeama de la 1/2 lămâie si de 2 linguri ulei de cânepă. Se amestecă toate ingredientele într-un bol de salată și se lasă să stea jumătate de oră la frigider, apoi se poate servi.

Care dintre produsele Canah poate fi utilizat și pe post de produs cosmetic și în ce fel ne sfătuiți să îl/ le aplicam?

(foto loțiune cu ulei de cânepă, 200ml, 50 lei)

Produsele din cânepă și-au dovedit beneficiile fiind folosite și în scop cosmetic. Uleiul din semințe de cânepă, de exemplu, răspunde cerințelor oricărei persoane care își dorește să aibă un păr frumos, sănătos și perfect hidratat. Un alt produs Canah cu beneficii pentru frumusețe este loțiunea din ulei de cânepă, ideală pentru pielea uscată, acneică sau cu tendințe de îmbătrânire prematură. Aceasta este un excelent hidratant și emolient natural.

Unde găsim produsele Canah?

Produsele se regăsesc pe magazinul online canah.com, în rețelele Plafar și DM și în magazinele naturiste.

 O Isabelle-păpuşă care a realizat primul său interviu

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Adauga comentariul tau

Copyright © 2009 papusa ruseasca. All rights reserved.
Based on Theme Junkie. Design napalm. Powered by WordPress.