Esti aici: Home // Bucuresti, Lifestyle, Sali de fitness // 8 minute abs – oldies but goldies pentru un abdomen “wow”

8 minute abs – oldies but goldies pentru un abdomen “wow”

Vară, soare, frumos afară, rochiţe vaporoase (ca să introducem încă din şapou puţin limbaj glossy de lemn), trup tonifiat. Sau nu. Prezentarea subiectului în doar câteva cuvinte – nişte minute (sub 10) de sport acasă, din seria “oldies but goldies” – 8 minute abs, filmul mai jos, pentru ca tu să te simţi mai puţin vinovată când treci pe lângă maşina de îngheţată şi clătitele din Vama Veche (şi nu doar treci, chiar te opreşti). Şi pentru că vei fi mai fit cu minimum de efort.

Nu sunt cea mai sportivă fire din lume, dar nici străină de mişcare. De mică, părinţii m-au orientat către diverse sporturi pe care le-am practicat cu mai mult sau mai puţin succes. De la tenis până la gimnastică şi de la judo până la balet. Preferatul meu a fost mereu înotul, sport pe care l-am practicat până aproape de nivelul de performanţă, cu două antrenamente pe zi şi kilometri buni de bras şi craul.

Accidentări la yoga

Am descoperit un sport extraordinar acum aproximativ trei ani, sport pe care îl înţeleg din ce în ce mai bine dar din cauza căruia ajung să forţez limitele trupului, ale ligamentelor şi încheieturilor şi care mă trimite, din când în când, pe bară. Este vorba despre yoga. Şi după accidentările la yoga, pun în cui şi aerobicul şi căţăratul şi toate activităţile sportive pe care le practic rar sau mai puţin rar (des e mult spus). În noiembrie 2012 a fost spatele. M-a ţinut câteva luni bune şi am rămas cu o mică sensibilitate şi cu nevoia şi gândul permanent de a-mi proteja zona lombară. Vara aceasta, este umărul drept. Şi cum ştiu sigur că voi mai purta costum de baie cel puţin o dată vara aceasta, la fel de sigur cum ştiu că nu-mi pare rău de clătita cu miere şi nuci pe care am mâncat-o seara târziu, trebuie să fac ceva. Nu doar trebuie, îmi doresc. Sportul te ajută să arăţi bine dar şi să te simţi bine, şi oricât de clişeu ar suna nu mă feresc să o spun. Hormonii care ies la iveală după practicarea oricărui sport sunt hormoni ai fericirii, te fac să zâmbeşti, îţi fac viaţa şi mai frumoasă.

Antrenamente acasă

M-am axact pe antrenamentele acasă şi în aproape fiecare dimineaţă dedic aproximativ 20 de minute exerciţiilor pe care le-am gândit astfel încât să lucrez zonele care au nevoie de ceva ajustare şi… care nu dor. Partea superioară a trunchiului fiind în repaos, braţele nu intră în programul de antrenament, ci doar picioarele şi fesierii. Şi abdomenul. Pentru că aici voiam să ajung!

Abdomen lucrat in doar 8 minute –

aproximativ 400 de abdomene

Îmi amintesc când făceam aerobic cu mama urmărind caseta pe care o puneam la video. “Buuuună treabă!” îmi sună şi acum în minte cuvintele traducătoarei. Era prea lungă jumătatea de oră, aşa că, odată cu apariţia internetului şi a YouTube, am descoperit “8 minute abs”, postat sub nenumărate forme, cu o secundă în plus sau în minus, şi urmărit, în total, de zeci de milioane de ori. 8 minute. Opt. O P T. E puţin. Chiar e puţin şi, urmat zilnic, programul din seria “oldies but goldies” dă rezultate în scurt timp. Îl postez aici cu deosebit respect şi cu un sfat – încercaţi-l. Este relativ simplu şi chiar funcţionează – aşa cum vă va spune şi instructorul pe durata celor opt minute. După un timp vi se va părea uşor, aşadar puteţi adăuga la final şi nişte foarfece sau extra abdomene.

Cu drag,

O păpuşă care mănâncă dulciuri şi le arde

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 Responses to " 8 minute abs – oldies but goldies pentru un abdomen “wow” "

 1. Sudessa says:

  Darling si eu mai fac antrenamentul lui, si pentru picioare am facut intr-un an, asta pana mi-am dat seama ca incepusera muschii sa mi se mareasca. Vorba ta…chiar da rezultate.

 2. Olivia says:

  Sudessa-doll, chiar ma gandeam astazi ca, desi am programul pentru fesieri si picioare pe care l-am dezvoltat singura, pentru a-mi proteja articulatiile (cum spuneam si in text), totusi am nevoie de ceva mai motivational, de un filmulet.
  Imi poti lasa aici link-ul pe care l-ai urmat tu pentru picioare, te rog?
  Cum spun si ei: “It works!” 😛

 3. Eliza says:

  Foarte dragut articolul, si eu sustin sportul acasa pe salteluta, pentru ca face minuni. Mai ales cate putin in fiecare zi, constant.
  Si cum spune George (Anahata): nu va fortati corpul, s-ar putea sa mai aveti nevoie de el si maine. 🙂

 4. Olivia says:

  Eli-papusico, ce sweeeeet, imi vine sa te umplu de inimioare de dor 🙂 Ma bucur mult ca ti-a placut redactarea. Mult, mult 🙂

  Mda, eu iar n-am ascultat sfaturile lui George si m-am crezut Harap-Alb. Ma recuperez, asta e. Data viitoare, cu mai multa atentie.
  N-am simtit accidentarea, abia dupa doua zile m-a faultat.

 5. Bicicleta eliptica este utilizata pe post de suport de umerase, abonamentul la sala a expirat… Imi lipseste boost-ul de energie pentru start! I envy you!

 6. Olivia says:

  Ai incercat programul de 8 minute?
  E atat de simplu si atat de datator de energie, te simti atat de utila dupa 🙂 E generator de boost! Revino cu feedback dupa, nu sunt nici zece minute, o sa-ti placa, papusico 😉

 7. […] Aceast? p?pu?? termin? un desert libanez de diminea?? ?i merge s? fac? ni?te abdomene. […]

Adauga comentariul tau

Copyright © 2009 papusa ruseasca. All rights reserved.
Based on Theme Junkie. Design napalm. Powered by WordPress.