Esti aici: Home // Beauty - produse de ingriire, Lifestyle, Location review, Luxury, Relaxare, Reviste glossy, Spa // Masajul balinez – relaxarea ce dă energie

Masajul balinez – relaxarea ce dă energie

Dacă v-aş spune că ador spa-urile şi să descopăr noi locuri-oază-de-relaxare aş repeta informaţia. Dacă v-aş povesti despre un oarecare tip de masaj, poate aş vedea nişte ochi-de-pisică-femeie-frumoasă daţi peste cap “Been there, done that!”. În presa glossy-beauty este greu, uneori, să nu repeţi informaţia, chiar cu toate noutăţile ce se lansează lună de lună, sezon de sezon. Şi totuşi, din când în când, barierele cad şi noutatea absolută mă ia prin învăluire – fie în articolele din presa scrisă, reviste pe care le citesc cu nesaţ lună de lună, fie prin întâlnirea cu produse şi terapii incredibile, care ajung să-mi treacă prin mâini sau pe piele.

Ida Spa, Corbeanca

S-a deschis Ida Spa, un loc pe care am avut plăcerea să-l vizitez într-o zi păcălitoare, cu soare de dimineaţă şi grindină la amiază, un loc parcă rupt de lume şi în care, odată ajunsă, nu a fost nevoie de nicio terapie pentru a-mi da senzaţia de “vreau să mă apuc să scriu, aici, acum”, în recepţia cu geamuri mari cu vedere la micul lac special amenajat în curtea cu iarba parcă mai verde decât în alte curţi din Corbeanca, locul unde Ida Spa s-a aşezat, cu pomi înalţi şi pat în natură.

Elena Badea, managerul… locaţiei aş fi spus, dar sună prea rece, să spunem managerul locului sublim, m-a invitat la un masaj balinez. Ok… mi-am spus. De cele mai multe ori mă documentez foarte bine înainte să încerc o procedură nouă, însă uneori las surpriza să mă ia prin învăluire. Am intrat pe idaspa.ro, dar voit am ocolit descrierea terapiilor, curioasă de o experienţă nouă şi fără aşteptări. Am sta cu Elena la ceai, am ales dintre cele cinci uleiuri esenţiale – fiecare client trece prin acestă etapă, înainte să intre în camera de terapie. Toate locaţiile 4 Seasons asiatice lucrează cu aceste poţiuni, iar eu am optat pentru o mireasmă mai puţin florală, mai pudrată, delicată.

Yuni, o indoneziană în România

Am făcut cunoştinţă cu Yuni, indoneziana recrutată special de Elena, iar scurta noastră conversaţie s-a desfăşurat într-o engleză impecabilă, rostită pe o voce suavă, liniştitoare. Am urcat în camera unde aveam să experimentez o bucăţică de Rai, Yuni m-a invitat să mă aşez pe un scaun de răchită cu pernuţă moale şi a început ora de răsfăţ cu ritualul picioarelor, masând fin tălpile şi gambele timp de câteva zeci de secunde. Am urcat pe masa de masaj şi restul este energie pură.

Punctele energetice

Mă gândeam că masajul mă va relaxa într-atât încât voi pleca cu capul în nori de la Ida, însă ziua aglomerată de muncă a continuat până târziu în noapte, fără ca eu să simt vreo toropeală ori senzaţia de chemare a… patului. Acest lucru pentru că, în timpul terapiei, Yuni a folosit tehnicile medicinei tradiţionale ayurvedice, care combină, cum spuneam şi mai sus, relaxarea cu energizarea, astfel încât simţurile să fie ridicate, alerte, dar într-un mod soft şi cu linişte interioară. Aşa cum am aflat citind desprespa.ro, singurul site românesc de referinţă dedicat acestei zone, “masajul balinez acţionează asupra a trei sisteme: sistemul nervos, sistemul hormonal şi sistemul digestiv. Tratarea acestor trei sisteme este o sursă de echilibru pentru pacient”. Masajul balinez implică mişcări blânde, acoperind, părticică cu particică, întregul trup, inclusiv zona cefei şi a scalpului (răsfăţ total!).

Corbeanca, Bali şi puţină rigoare englezească

La Ida Spa am ascultat poveşti de bine despre brandul de produse de beauty Elemis, marcă britanică lider pe piaţa Spa & Skin Care. Spa-ul din Corbeanca le oferă integrate în ritualuri şi tratamente executate după cele mai riguroase protocoale Elemis, face & body. Încă nu le-am testat, însă vorbele Elenei m-au convins că brandul ales de 6,5 milioane de persoane pe an merită încercat şi… dus acasă – o mare parte a clientelor din Corbeanca s-au îndrăgostit de produsele din fotografie şi revin la Ida des, pentru a-şi reface stocurile şi pentru a testa noi produse din portofoliul brandului.

Această păpuşă se destinde şi semnează, cu drag,

O păpuşă ce-şi doreşte să ajungă în Bali

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 Responses to " Masajul balinez – relaxarea ce dă energie "

 1. Oh, de abia astept sa ajung si eu la Ida Spa!

 2. Olivia says:

  Ioana, e un vis datator de inspiratie. Ia-ti timp sa scrii de acolo, eu asa imi doresc sa fac data viitoare cand voi ajunge.

 3. Olivia, te invitam la Balinesse Spa, salonul nostru din Dorobanti, unde poti experimenta pe langa masajul balinez, alte 12 masaje asiatice cu terapeute din Bali si Filipine.

 4. Olivia says:

  Alexandru-papuselule, am raspuns pe mail. Te mai asteptam in universul papusilor, multumim pentru ca ne citesti!

 5. anca says:

  voi vorbiti serios?

 6. Olivia says:

  Anca-doll, la ce te referi exact cand intrebi daca vorbim serios. Si la cine? 🙂

 7. Rebecca says:

  CE-as mai sta si eu o zi la un spa:D

Adauga comentariul tau

Copyright © 2009 papusa ruseasca. All rights reserved.
Based on Theme Junkie. Design napalm. Powered by WordPress.