Esti aici: Home // Beauty gadgets, In farmacii, Lifestyle, Luxury, Make-up, Product review // Aplicarea fondului de ten lichid – pensula

Aplicarea fondului de ten lichid – pensula


De ceva vreme tot “pregãtesc” un articol despre fondurile de ten. Mi se pare un subiect atât de vast încât am tot amânat momentul scrisului. Pânã azi, când am decis sã schimb puţin abordarea şi sã limitez materialul la aplicarea fondului de ten, restrângând şi mai mult cercul şi mizând pe aplicarea cu pensula. Sigur cã acum mintea îmi fuge cãtre variantele de fond de ten, dar, având în vedere cã am precizat de la bun început cã vom dezbate un subiect mic dar mare (pensula cu care îl aplici), voi exclude din conversaţie produsele compacte sau cu texturã de spumã (mousse).

Acum ceva timp mã întâlneam cu câteva beauty girlz pentru a pune la cale proiectul Philips Lumea, despre care aţi tot citit în ultima vreme. Şi cum o camerã primitoare de întâlniri, cu cafea şi loc pentru fumat, gãzduia multe femei, era aproape imposibil ca discuţia sã rãmânã aţintitã numai asupra produsului principal. Totul a pornit când Mona, cea care se ocupã de comunicarea pentru Philips, a cerut un sfat cu privire la aplicarea fondului de ten. Fiecare beauty editor avea câte o pãrere, care coincideau sau nu. Una dintre experte, de exemplu, o sfãtuia sã-l aplice tapotat ori cu pensula. “Cu pensula? Aiurea!” am gândit atunci, ştiind cã am mai încercat acest tip de aplicare şi n-am fost prea încântatã în acel moment.

Preferinţe: fondul de ten lichid

Am testat sute de tipuri de fond de ten în cei 10 ani de când am decis cã meseria de beauty editor mi se potriveşte mãnuşã – vã rog sã mã credeţi cã nu exagerez şi, dacã mã concentrez puţin, pot enumera multe dintre ele, la prima strigare. Am început acum câţiva ani sã cunosc din ce în ce mai bine tipul de piele pe care îl am şi am reuşit sã identific produsele perfecte pentru tenul meu. Chiar dacã am avut poveşti frumoase şi zile de ten impecabil dupã aplicarea unor variante spray, spumã sau compacte, sunt convinsã cã cel mai bun fond de ten pentru mine este cel lichid.

Aplicarea prin tapotare

Şi dupã discuţia de la sediul Draft am ajuns acasã cu o poftã nebunã sã… aplic diferit fondul de ten. Prima zi am încercat metoda prin tapotare. Nu mi-a plãcut prea tare procedeul care, evident, dureazã mai mult şi necesitã un consum mai mare de fond de ten. În plus, aplicarea pe produsului pe gât prin aceastã metodã este ceva mai dificilã şi senzaţia, pentru mine cel puţin, nu este din cele mai plãcute. Motivul pentru care am decis sã încerc şi o altã metodã este în primul rând rutina pe care îmi place sã o modific din când în când, dar şi faptul cã îmi doream sã încerc o modalitate care sã ajute la pãstrarea aspectului de “ten de porţelan” pentru mai mult timp.

Senzaţia aplicãrii prin tapotare cu degetele nu este preferata mea, însã rezultatul meritã încercarea: fondul de ten rezistã mai mult. În ceea ce priveşte tapotarea cu ajutorul bureţilor speciali, nu voi insista prea mult – bureţii mi se par o veşnicã sursã de bacterii şi prea consumatori de timp ori bani – fie îi speli dupã fiecare aplicare (şi reuşesc sã colecteze suficient de mult produs cât sã devinã obositor sã tot încerci sã elimini fondul de ten din porii lor), fie îi schimbi foarte des. Şi în ceea ce priveşte aplicarea fondului de ten cu bureţei rezultatul este excelent: produsul este bine uniformizat, iar tenul de pãpuşã rãmâne intact pânã seara.

Fondul de ten astupã porii – mit

Unul dintre mituri este acela cã, aplicat cu mişcãri circulare, aşa cum aplici o cremã, fondul de ten astupã porii şi poate cauza blocarea lor şi, implicit, favoriza apariţia punctelor negre sau a acneei mature. Am spus cã este un mit deoarece cred cã blocarea porilor cu fon de ten este ultima grijã când locuieşti într-un oraş poluat, în care praful este la el acasã. Prefer, aşadar, pori protejaţi de praf, aş spune eu – în loc de blocaţi – cu fond de ten, decât faţa liberã, expusã particulelor de murdãrie.

Aproape tabu: aplicarea fondului de ten cu pensula

Nesatisfãcutã pe deplin de reluarea testelor în aplicarea diferitã a fondului de ten, am deschis trusele cu pensule (ah, adoratele pensule de toate mãrimile şi formele) şi am scos în lume din nou una dintre pensulele pentru fond de ten. Acest instrument nu este din cele mai cunoscute, conceptul intrând doar de câţiva ani în atenţia beauty editorilor spre a fi prezentat cãtre publicul larg şi niciodatã cu insistenţã. Marile companii nu mizeazã pe prezentarea unor astfel de accesorii, aşadar nu mã mirã lipsa de interes pentru acest mic obiect aproape tabu.

Dupã cum vã spuneam, pensula exista în trusa mea (chiar în mai multe variante, de la diferite branduri), o folosisem, fãrã a insista, considerând de fiecare datã cã cea mai rapidã şi eficientã aplicare este cea clasicã. Însã pensulele nu expirã, le ador, aşadar le colectez cu mult respect, le îngrijesc şi le scot de fiecare datã când prezenţa la un eveniment impune adoptarea unui machiaj mai elaborat.

Am aplicat exact aceeaşi cantitate de fond de ten pe care o utilizez de obicei (bureţelul implicã utilizarea unei cantitãţi mai mari), plasatã în aceleaşi puncte – frunte, bãrbie, pomeţi, nas şi am început sã îl întind cu ajutorul pensulei speciale, inclusiv pe zona pleoapelor şi sub genele inferioare, mişcarea fiind dinspre centrul feţei cãtre extremitãţi şi, la final, cu atenţie pictat gâtul. Rezultatul: întindere uniformã, aproximativ acelaşi timp de aplicare, fãrã şine lãsate de pensulã, duratã mai mare de rezistenţã a produsului pe ten.

Recunosc, nici acum nu utilizez constant acest instrument de make-up, dar alternez destul de des aplicarea clasicã a fondului de ten cu cea cu pensula. Pentru a prelungi şi mai mult rezistenţa fondului de ten, la final aplic o pudrã transparentã, iar varianta pe care am ales-o este cea de la Make Up For Ever, HD High Definition Powder (149 lei). Pensula pe care o utilizez în acest moment pentru a uniformiza fondul de ten Dior Nude Skin Glowing Makeup (224 lei), un alt produs preferat, alãturi de Chanel Vitalumiere Aqua (210 lei), este Sephora Professionnel Foundation, numãrul 47 (59 lei).

Simpla curãţare a pensulelor

Deşi existã produse speciale pentru curãţarea pensulelor, consider cã cea mai bunã variantã pentru eliminarea fondului de ten de pe pãmãtuful special, plat, este utilizarea şamponului. Astfel, dupã fiecare utilizare, trec pensula sub apã cãlduţã, pun o picãturã de şampon în cãuşul palmei, o clãtesc şi repet procedura. Apoi pensula se odihneşte într-un loc luminos dar nu în bãtaia directã a soarelui, pe un şerveţel curat.

Iatã cã un mic instrument a reuşit sã acopere destul de mult dintr-un spaţiu virtual nelimitat, rândurile ar mai curge, dar îmi vine sã închei rãvaşul cu un “The End” scurt şi simplu.

Cu drag,

O pãpuşã care foloseşte zilnic fond de ten

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 Responses to " Aplicarea fondului de ten lichid – pensula "

 1. Alexandra_B says:

  Nu mi-am pus pana acum problema ca poate ar fi mai bine sa aplic altfel fondul de ten. Articolul tau mi-a prins tare bine si se pare ca trebuie sa imi caut si-o pensula cu care sa ma impac bine.

  Cu drag,
  O alta impatimita a fondului de ten

 2. Olivia says:

  Ah, Ale-doll, si sunt sigura ca imi scapa multe dintre trucuri, le notez pe parcurs, in cadrul altor articole.

  Sa stii ca merita investitia intr-o pensula pentru aplicarea fondului de ten. Bine, in opinia mea merita investitia in orice inseamna pensula profi pentru machiaj. Altfel este fixat produsul, altfel arata rezultatul.

  Sunt curioasa sa aflu parerea ta daca decizi sa iei o astfel de pensula.

  Si noi cu drag! <3

 3. […] pensule pentru fond de ten, Sephora Professionnel nr. 47 (59 lei), despre care am scris mai multe aici. Aplicat? cu pensula precizia este mai mare, iar contaminarea  produsului din cauza bacteriilor […]

 4. veronica says:

  Articolul de nota maxima ,superdocumentat si explicit cu produse de top.Cred totusi ca fata de fondul de ten bb cremele fac mai mult decat acopera,au mai multe avantaje pentru un ten mai sanatos.Mie imi plac cosmeticele japoneze,coreene in general asiatice si folosesc skin79 pink , il aplic direct cu degetele.

 5. […] toate acestea, nu m-a convins s? renun? la Chanel Vitalumière Aqua (despre care am mai scris ?i aici). Motivul principal – de?i este un fond de ten relativ light, Double Wear Makeup se demachiaz? […]

 6. […] Fond de ten Chanel Vitalumière Aqua – 215 […]

Adauga comentariul tau

Copyright © 2009 papusa ruseasca. All rights reserved.
Based on Theme Junkie. Design napalm. Powered by WordPress.