Esti aici: Home // Fashion, Fashion in Bucharest, Luxury, Papusi Talentate // „Dacă nu poţi merge cu ei, atunci nu-i purta!” – Christian Louboutin

„Dacă nu poţi merge cu ei, atunci nu-i purta!” – Christian Louboutin

Anca Dinculescu vorbeşte despre Louboutin, despre colecţia capsulă aniversară şi pasiunea pentru tocuri. Vă invităm să intraţi într-un articol ce nu poate fi 100% obiectiv. Doar discutăm despre pantofi!

În urmă cu câteva zile, un articol din feed-ul de twitter mi-a atras atenţia titrând: „Lui Christian Louboutin nu-i pasă dacă te dor picioarele”. Ştirea a fost preluată cu repeziciune de multe cotidiene cu greutate, printre care Time şi The Telegraph.

Interesată fiind, nu am ezitat să deschid articolul, unde am găsit un interviu cu designerul, acordat cu ocazia expoziţiei sale de pantofi de la Muzeul de Design din Londra. În articolul din Time am găsit câteva cugetări ale lui Louboutin, care oferă un răspuns celor care cumpănesc cu încrâncenare dacă este sau nu lungimea tocurilor invers proporţională confortului purtătoarei.

Dacă nu poţi merge cu ei, atunci  nu-i purta!” este o replică abruptă a designerului, care pare să stingă fondul dilematic al problemei. Sau, dacă nu stinge problema, măcar reuşeşte să răzbune orice fashionistă cu atitudine. Sfidător? Poate. Însă în perfectă sincronie cu brandul ca atare: îndrăzneţ, teatral, dramatic. Cred că oricine iubeşte tocurile înalte şi foarte înalte, myself included, a avut un sentiment de mulţumire şi, totodată, de validare a crezurilor sale estetice, la citirea acestor cuvinte. Ca adevărată apăratoare a tocurilor, precizez că pentru mine pantofii înalţi sunt un adevărat cult, în numele căruia sunt dispusă să depun unele eforturi. Şi, la drept vorbind, nu efortul este cel mai pregnant sentiment când sunt pe tocuri, ci mai degrabă sentimentul de pură satisfacţie.

Poate vă întrebaţi ce are a face satisfacţia cu afirmarea fără echivoc a faptului că pantofii Louboutin sunt incomozi, venind din partea gurului de pantofi însuşi? Sentimentul de satisfacţie despre care vă vorbesc derivă dintr-o noimă adânc înrădăcinată în conştiinţa fashionistelor de pretutindeni. Raţiunea aceasta susţine că micile suferinţe pălesc în faţa unui ideal: înnobilarea piciorului feminin. Se spune că poţi şti dacă o femeie poartă tocuri chiar privind-o într-o fotografie în care nu-i poţi vedea picioarele. Poziţia umerilor, a coapselor, întreaga statură se schimbă când o femeie poartă o pereche de pantofi înalţi. Să nu mai vorbim despre avantajul de care se bucură femeile odată cu alungirea siluetei cu centimetri importanţi!

Cu anumiţi pantofi, cu talpa roşie de exemplu, nu prea ai cum să dai greş. Dar… vei plăti, păpuşă! Rezultatul final? Fiecare cent, eurocent, penny, ban – you name it, o să merite!

 

Louboutin – teatru în mişcare 

Anul acesta, brandul Louboutin împlinşte 20 de ani, iar momentul a fost pregătit, după cum mărturisea însuşi Louboutin, cu un an înainte. Pe lângă colecţia aniversară, o serie de alte evenimente au avut menirea de a aduce în prim plan nu numai creaţiile, deja celebre, dar şi portretul omului din spatele lor. Spre exemplu, la finele anului trecut, Louboutin a publicat prima sa carte, o monografie care încununează un şir lung de progrese şi cuceriri ale brandului de lux.

În cartea sa, designerul descrie atmosfera unui Paris natal, de mare efervescenţă, în care un tânăr modest urcă pe scara socială printr-un şir halucinat de întâmplări, accidente fericite ale destinului sau instincte pure. Louboutin întrerupe studiile la 12 ani, când decide că vrea să creeze pantofi. Urmează o şcoală de meserii, unde într-o clasă cu doar trei băieţi se familiarizează mai mult cu universul feminin decât cu învăţatul meşteşugului. Continuă să creeze pantofi, cizelându-şi stilul, mai întâi pe lângă casa Charles Jourdan şi mai târziu pe lângă Roger Vivier, cu care dezvoltă şi o relaţie mai apropiată. Dincolo de şlefuirea profesională, Louboutin mărturiseţe că sursa principală de inspiraţie au fost teatrele, sălile de spectacol sau dansatoarele de cabaret – toate au concurat la construirea unui univers feminin plin de erotism, pasiune şi nonconformism. Despre creaţiile Louboutin s-a spus că sunt teatru în mişcare, poate un mod mai concis de a surprinde încărcătura lor dramatică.

 

Lansarea colecţiei capsulă Louboutin în Bucureşti  

Marţi dimineaţa, ultimele modele din colecţia capsulă aniversară Louboutin sosiseră şi în Bucureşti, la The Place. Aşezate în rafturile boutique-ului, fiecare având o strălucire aparte, pantofii cu talpă roşie inspirau luxul fără reţineri.

Casa Louboutin a împlinit 20 de ani, aşadar 20 de ani de când creatorul a încorporat talpa roşie în designul pantofilor săi. Acest detaliu a devenit în timp o semnatură inconfundabilă. Louboutin spune că inclusiv acest detaliu a fost o descoperire accidentală când, dorind să imprime un plus de energie pantofilor săi, a decis să le vopsească talpa cu ojă roşie. Îniţiativa a fost atât de bine primită, încât la scurt timp s-a constituit într-o inovaţie Louboutin patentată.

Printre modele de la The Place îl puteţi găsi şi pe cel denumit Isolde, unul din modelele-vedetă, având în vedere repeziciunea cu care s-a răspandit deja în rândul adeptelor stilului Louboutin, dar şi pe covorul roşu. În culoarea bronzului, Isolde se înalţă 16 centimetri şi are o platformă de saşe centimetri, batută în pietre Swarovski. Ţintele sunt prezente şi în această colecţie, iar la modelul Isolde sunt aşezate pe cele patru cureluşe din jurul  gleznei.

Există de asemenea modele cu talpă joasă, spre exemplu celebrul LoveShoe. LoveShoe are o poveste cu totul aparte: Louboutin spune că acest model  a avut-o ca muză pe prinţesa Diana. Designerul îşi aminteşte cum, în timpul unui discurs susţinut de prinţul Charles, a surprins-o pe prinţesă într-un moment de tristeţe şi plictiseală. Practic, acest model uşor ludic a fost conceput pornind de la dorinţa lui Louboutin de a o face pe prinţesă să zâmbească.

Dacă aveţi un stil mai avangardist, puteţi opta şi pentru o pereche îndrăzneaţă de ghete din această colecţie.

Colecţia aniversară Louboutin este, în câteva cuvinte, o colecţie high fashion cu piese extrem de complexe, care necesită o cantitate considerabilă de fler din partea purtătoarelor.

O păpuşă cu stil

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 Responses to " „Dacă nu poţi merge cu ei, atunci nu-i purta!” – Christian Louboutin "

 1. Anoushka says:

  Papusa, imi faci pofta de tocuri ametitoare si obraznice de care n-am mai purtat de cand eram flacau la mama :)))). Ma faci sa ma uit cu dispret la balerinii aurii cu fundite delicate, de Dorothy din Vrajitorul din Oz, si sa visez la stiletto cu talpa rosie si de aici mult mai departe. Vezi ce faci din mamica urbana cuminte si documentata????

 2. Styletto says:

  Mi s-a facut dor de purtat tocuri, dupa ce ti-am citit articolul.Pentru tinuta, umeri drepti, atitudine si stil, merita sa te chinui putin.

 3. Andreea says:

  Ma regasesc in articolul tau si probabil asta trebuie sa se intample cu orice articol de gen care iti merge la suflet si te face sa nu te simti singura in “jungla de pareri” Ma regasesc, bineinteles nu in eventuala incomoditatea de a purta iubitele tocuri, ci exact in acel sentiment de satisfactie pe care ti-l ofera acei pantofi. Acei pantofi pentru care am nutrit de cand ma stiu un sentiment… pe care nu stiu sa il explic… se zice ca nu exista perfectiunea, ei bine anumiti pantofi sunt perfecti! 🙂

 4. In timp ce citeam articolul faceam in minte inventarul pantofilor cu toc pe care ii detin. Clar imi mai trebuie cateva perechi!

 5. Olivia says:

  Imi bate inima numai cand ma gandesc la ei!

 6. […] am deschis primele texte de la Anca Dinculescu, m-am sim?it cople?it? – un talent incredibil (pe Anca o pute?i citi cel mai des pe […]

Adauga comentariul tau

Copyright © 2009 papusa ruseasca. All rights reserved.
Based on Theme Junkie. Design napalm. Powered by WordPress.