Esti aici: Home // Lifestyle, Papusi calatoare, Papusi Talentate, Relaxare // Păpuşi prin Europa, cu gândul la street food corners

Păpuşi prin Europa, cu gândul la street food corners

Eu, păpuşa-Isabelle, şi păpuşa-Olivia suntem dependente de călătorii ce ne provoacă fluturi în stomac şi care ne încântă papilele gustative. Se spune că dragostea trece prin stomac şi astfel un loc devine cu mult mai fermecător dacă îi descoperi şi bunătăţile culinare. Pentru vara aceasta am colectat câteva experienţe culinare din plimbările prin două dintre oraşele noastre preferate şi ne-am gândit să le împărtăşim cu voi, păpuşile-cititoare, inspirate de noul număr de septembrie al revistei Femeia. (de unde am inserat fotografia de mai jos), care promovează pe copertă exact conceptul de #streetfoodcorner.

Croaţia Isabellei

Străzile par să aibă un puls propriu, iar toţi trecătorii spun frânturi de poveşti ce se pierd pe dalele şlefuite. Activitatea mea preferată din itinerariul unei călătorii este să mă rătăcesc prin acest labirint. Acum prea mulţi ani descopeream un altfel de labirint: mijloacele de transport sunt bărcile de tot felul şi labele de scafandru, pauzele de relaxare sunt sărituri în degradeuri de verde şi albastru, iar suveniruri sunt părul decolorat şi pielea sărutată de soare. Etern îndrăgostită de mâncare şi curioasă, descopăr cu zâmbetul pe buze deliciile locale: Croaţia.

În Dubrovnik, cu peşte proaspăt şi clătite pentru toate gusturile

Dubrovnik mi-a rămas întipărit pe retină şi în suflet şi aştept nerăbdătoare ziua când mă voi reîntoarce. Într-un centru istoric ce pare a fi un întreg oraş de piatră şi străzi cu patină lucioasă, alergând să prind o barcă, m-am oprit ademenită de un miros puternic de clătite. Cu toate că eram în întârziere, m-am aşezat cuminte la coadă şi am comandat clătite pentru toată lumea, convinsă că nu aveam cum să dau greş. Cu somon şi parmezan, fructe, brânzeturi, dulceţuri şi ploaie generosă de biscuiţi, nuci şi altele am savurat un banchet cu clătite imense, pe una dintre străduţele pitoreşti ale oraşului.

Tot Dubrovnik mi-a întărit credinţa că într-o zi casa mea va avea vedere către mare şi un miros sărat de vară eternă. Înconjurată de culorile mării şi oameni care vorbeau în totate limbile pământului, în sfârşit ne aşezam la masa de prânz mult aşteptată, pe o barcă. Peştele era opţiunea evidentă şi venea însoţit de prea iubitele legume la grătar. Aceste legume multicolore, „asezonate” cu secretul bucătarului, peştele proaspăt şi gustos, au fost înnobilate cu un pahar de vin alb. Am stat acolo fericită să împart masa cu străini şi familie, în mijlocul mării, legănată de valuri şi iubită de soare.

Pe străzile Barcelonei, cu suc de cocos şi churros… madrileños

De fiecare dată când o vizitez pe prietena mea Sandra, care s-a mutat acum mai bine de cinci ani în Barcelona, o anunţ înainte de pofte, pentru a-şi face documentarea unde să mergem. Şi mereu nimerim cel puţin un târg pe străzile oraşului de suflet în perioada în care plec spre superba capitală catalană. Iar eu caut mereu churros, acele gogoşi lungi, care fac de fapt parte din tipicul mic dejun madrilen şi care trebuie înmuiate în ciocolată caldă neagră, groasă, absolut delicioasă. Ne aşezăm pe o bordură sau pe scările vreunei clădiri istorice şi încercăm să păstrăm hainele curate, în timp ce savurăm dulcele nu foarte dulce, dar atât de aproape de perfecţiune, al spaniolilor.

Iar vizita în Barcelona n-ar fi aceeaşi fără cumpărăturile de zarzavaturi din week-end, de la boquería, celebra piaţă de lângă staţia de metrou Liceu, de pe Ramblas. În timp ce Sandra alege legume şi fructe de mare pe care să le preparăm acasă, eu îmi clătesc ochii şi portofelul la tarabele cu nuci caramelizate şi sucuri proaspăt stroarse – preferatele mele sunt nucile de Brazilia înmuiate în zahăr topit, acompaniate de un suc de cocos untos.

Încheiem cu „poftă bună!” si un scurt film ce prezintă protagonistele de pe coperta Femeia. de septembrie, iar pe voi, dragi păpuşi-cititoare, vă invităm să ne împartăşiţi din experienţele voastre de #streetfoodcorner şi abia aşteptăm să vă citim comentariile!

Cu drag şi cu gândul la bunătăţi,

Păpuşa-Isabelle şi Păpuşa-Olivia

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 Response to " Păpuşi prin Europa, cu gândul la street food corners "

  1. […] scris aici cu poft? (?i nostalgie) rândurile despre street food, al?turi de P?pu?a-Olivia cu relat?ri […]

Adauga comentariul tau

Copyright © 2009 papusa ruseasca. All rights reserved.
Based on Theme Junkie. Design napalm. Powered by WordPress.