Esti aici: Home // Bucuresti, Event review, Fashion // ALT Concurs – Dansul Contemporan, emoţie

ALT Concurs – Dansul Contemporan, emoţie

Ador să încep textele astfel: pe Roxana Marin am cunoscut-o acum câţiva ani, pe vremea când lucra la una dintre agenţiile mele preferate de PR. Are comunicarea în sânge, însă, poate mult mai important, are dansul înscris în AND. Ea este Red Ballerina şi, pe lângă site, vă invit să urmăriţi şi pagina de social media, fotografiile şi informaţiile pe care le postează acolo îmi colorează adesea zilele.

Astăzi vă voi vorbi puţin despre dansul contemporan, despre care ştiu mai multe datorită Păpuşii-Elena, care îl practică, şi pe care am vazut-o într-un spectacol ce m-a emoţionat până la lacrimi. De fapt, este impropriu spus că vă voi povesti, mai degrabă vă voi prezenta comunicatul de presă despre cea de-a doua ediţie a competiţiei ALT Concurs Naţional de Coregrafie”, ce are loc sâmbătă, 18 octombrie, proiect dedicat coregrafilor, dansatorilor şi iubitorilor de dans, proiect în care Red Ballerina se implică nu doar cu sufletul, ci activ, şi pe partea de comunicare:

„Asociația Secția de Coregrafie organizează pe 18 octombrie, a doua ediție a competiției ALT Concurs Național de Coregrafie, un eveniment pentru coregrafi, dansatori și performeri tineri din România.

Concursul se adresează artiștilor din zona artelor spectacolului contemporan. Fiecare aplicant a putut înscrie în concurs maximum 3 lucrări coregrafice, cu o durată între 15 și 20 de minute. Vor concura producții independente ce vor aborda mai multe stiluri de exprimare corporală.

Ediția din acest an este deja un pas înainte față de anul trecut. Astfel, ALT Concurs înseamnă pe lângă competiția oficială, colaborarea cu celebra coregrafă și directoare artistică Eva Sánchez Martz, care va face parte din juriul #AltConcurs. Prezența artistei înseamnă reprezentația unui solo performance, precum și susținerea a două workshop-uri de dans, pentru profesioniști și amatori. Din juriu vor mai face parte Florin Fieroiu (coregraf) și Gina Șerbănescu (critic de dans și dramaturg).

Premiul principal ALT Concurs este în valoare de 10.000 RON. Premiul Pas Boutique va consta în asigurarea vestimentației scenice. Seara se va încheia la Club Colectiv.

<Succesul ediției de anul trecut ne-a inspirat să credem că putem duce lucrurile la un nivel superior. Competiția pe care o organizăm este dedicată sprijinirii tinerelor talente din mediul coregrafic, ce sunt în căutare de un context favorabil de afirmare. În acest an ne bucurăm și de prezența plină de inspirație a Evei Martz, un artist cu experiență pe scena internațională>, declară Sandra Mavhima, creator și organizator ALT Concurs Național de Coregrafie.

Proiectul este un produs cultural al Cartierului de Dans realizat de Asociația Secția de Coregrafie în parteneriat cu X și 0 Dance Project, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București prin programul “București 555”, sprijinit de Centrul Național al Dansului și Pas Boutique. Proiectul este comunicat de Dans Cult. Mai multe detalii despre ediția de anul trecut, dar și noutățile din 2014 pot fi vizualizate pe site-ul competiției și pe pagina de facebook ALT Concurs.”

Această păpuşă se retrage în paşi de dans şi semnează:

Cu drag,

O păpuşă al cărei suflet dansează contemporan

Tags: , , , , , , , , , ,

Adauga comentariul tau

Copyright © 2009 papusa ruseasca. All rights reserved.
Based on Theme Junkie. Design napalm. Powered by WordPress.