Esti aici: Home // Event review, Fashion, Fashion in Bucharest, Lifestyle, Location review, Papusi Talentate, Product review // Romanian Design Week şi, bineînţeles, stil – gadgets & fashion

Romanian Design Week şi, bineînţeles, stil – gadgets & fashion

Anca Dinculescu, prima dintre păpuşile talentate invitate să scrie pe păpuşă, a lipsit ceva vreme, cu semnătura, din paginile online ale matrioshtelor. Ce a făcut în acest timp şi cum descoperă, zi de zi, oameni şi lucruri cool, în materialul de mai jos, despre happenings în Bucureştiul mult iubit, într-o săptămână nu chiar oarecare, de mai

Reiau scrisul de păpuşă în cea mai frumoasă zi de mai, în care până la ora prânzului am avut parte de ploaie uşoară, soare şi primele cireşe cu gust pe anul acesta. Am lipsit o vreme de pe Păpuşă, nu şi din online însă, ultima dragoste descoperită în timpul care a zburat pe lângă mine. La câteva „cartiere” distanţă, am adunat un an de experienţe noi la Molecule F, despre care trebuie, îmi doresc să vă povestesc.

Sunt genul actorului cu trac, tipicul scriitorului cu blocaje sau poate că am ceva urme de perfecţionism în ceea ce priveşte munca – şi astfel, uneori evit să încep măcar un lucru, cum ar fi scrisul pe păpuşă, dacă ştiu că planetele nu s-au aliniat. Ce complicat, sfântă Venus! Toate ca toate dar, în această zi, hazardul şi nu vreo conjuncţie planetară benefică, m-a făcut să mă aşez la scris de aventuri urbane. Suntem încă în timpul săptămănii, cumva lege a atracţiei, înţelegi?

Şi aşa hazardată cum eram, hai să iau o gură de aer (cald) zic şi să îi scriu păpusii despre lucruri care îmi plac, despre locuri care trebuie vizitate şi oameni care trebuie ştiuţi.

Romanian Design Week

şi spaţiul alternativ de la Palatul Ştirbei

A fost Romanian Design Week. Ultimul weekend. La Palatul Ştirbei am descoperit un spaţiu alternativ cu care, în acest ultim week-end al săptămânii design-ului românesc, am putut înlocui uneori prea uzitatele „ieşiri la suc” unde nu se întamplă nimic sau „ieşirile la club” unde … se întamplă prea multe. Am vizitat expoziţia de stil, design şi tehnologie “Design your world now”, organizată de Intel Romania. Alternativa, iată echilibrul! Expoziţia  a prezentat obiecte de stil personal şi design interior inspirate de ultrabook-uri, create de Ana Morodan şi Anca Fetcu, la sugestia fanilor tehnologiei şi designului. Obiecte convertibile, asortate unor ultrabook-uri cel puţin la fel de convertibile.

De ce ultrabook-uri? Pentru că cele convertibile sunt dotate cu ecrane tactile, ce pot fi folosite ca tablete, prin rotirea, glisarea sau ridicarea ecranului care acoperă ulterior tastatura. În acelaşi timp, pot fi utilizate ca laptop şi comandate prin tastatură. Şi astfel, cinci ultrabook-uri (DELL XPS 12, LENOVO YOGA, ASUS TAICHI, SONY VAYO DUO 11 şi TOSHIBA U920t) au devenit muze.

Hello, Mr. Cool!

Inspirată de ultrabook-ul DELL XPS 12, Ana Morodan, blogger, a creat geanta “Mister Cool” destinată bărbaţilor (vezi foto din deschiderea articolului). Obiectul fashion versatil devine fie geantă de umăr, fie borsetă, prin accesorizarea cu un cordon. Doar una din preferatele mele!

Dintre obiectele de design interior, am pus ochii pe panoul de darts creat de Anca Fetcu, designer de produs. Rama circulară a acestuia se pliază la jumătate, devinind inel pentru un mini coş de baschet, ideal pentru, de ce nu, ţintirea ghemotoacelor de hârtie la coşul de gunoi.

Obiectele create de Ana Morodan şi Anca Fetcu au putut fi văzute până pe 26 mai la Palatul Ştirbei şi rămân online pe Molecule F, la secţiunea KISS&TELL, putând fi câstigate la concursul Intel, în luna iunie (mai multe detalii pe pagina oficială de Facebook Intel Romania).

Pânâ pe data viitoare, rămâneţi conectate şi selective în ceea ce priveşte happening-urile şi vă invit să primiţi o recomandare de păpuşă!

O păpuşă cu stil

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Adauga comentariul tau

Copyright © 2009 papusa ruseasca. All rights reserved.
Based on Theme Junkie. Design napalm. Powered by WordPress.