Esti aici: Home // Reviste glossy // Perfecţiunea frumuseţii şi suferinţa

Perfecţiunea frumuseţii şi suferinţa

Am avut întotdeauna o fascinaţie pentru blondele cu ochi deschişi la culoare şi chip neangelic. Adică apreciez acea frumuseţe deosebită şi nu doar pe cea venită din simetria formelor. Şi am avut o tresărire de fiecare dată când am revăzut-o pe Charlize Theron. Poate pentru că seamană cu mama, poate şi de aici fascinaţia mea pentru frumuseţea blondelor. Am remarcat cum aleg fotografiile de pe prima pagină a Păpuşii, cele care ilustrează fiecare articol. Când am de ales între mai multe fotografii cu femei, dacă printre acestea se numără o blondă cu siguranţa va fi şi poza selectată.

În ultima vreme citesc cu din ce în ce mai mare plăcere revista Glamour. Ador revistele în format mic, deşi mi-e din ce în ce mai greu să le citesc fonturile – îmi trebuie ochelari (tocmai am mărit documentul în care scriu în acest moment de la 100% la 130%) şi nu vreau să accept că probabil că sunt o ochelaristă în devenire. Ah, tinereţea, perspicacitatea, vivacitatea, prospeţimea şi intensitatea simţurilor, de ce vă diminuaţi? Numărul românesc al revistei Glamour de iulie o are pe copertă pe Charlize. Am răsfoit revista cu răbdare şi atenţie până la editorialul cu sud-africanca superbă. Deşi îi urmăresc frumuseţea de mulţi ani, nu m-am gândit până acum să o analizez mai în profunzime. Acum câteva săptămâni revedeam, de data aceasta cap-coadă, “Cu capul în nori”, unul dintre filmele care o are pe Charlize Theron în rol principal (alături de o altă frumuseţe rară şi atât de diferită, Penelope Cruz).

Nu am curiozităţi despre vedete, însă e ceva legat de Charlize care m-a făcut să vreau să mă izolez puţin, pentru a citi paginile Glamour ilustrate cu shootingul realizat de Patrick Demarchelier pentru ediţia de mai a Vogue UK (cel prezentat în Glamour-ul românesc despre care vă spuneam). Am intrat în viaţa personală a blondei de 36 de ani şi am aflat cum multă vreme întrebările presei despre tatăl său, Charles, au fost interzise – acesta a fost ucis în legitimă apărare de mama lui Theron, pe când Charlize avea 15 ani.

Am ajuns la vârsta la care analizez frumuseţea nu doar din perspectiva înfăţişării exterioare, ci şi din cea psihologică. Atitudinea face mai mult decât o pereche de ochi superbi sau o simetrie fără greşeală. O viaţă grea şi nişte întâmplări marcante pot urâţi sau din contră. Nu vă regăsiţi, de multe ori, mult mai frumoase când suferiţi? Ce preţ are, de fapt, aspectul exterior, ce ascunde, în fapt, această aproape perfecţiune a chipului şi trupului? De câtă suferinţă ar fi nevoie pentru a fi superbă, şi merită frumuseţea exterioară astfel de sacrificii pe care viaţa ţi le pune în braţe sau pe care creierul alege să le dezvolte?

Cu drag,

O păpuşă rusească

Tags: , , , , , , , , ,

5 Responses to " Perfecţiunea frumuseţii şi suferinţa "

 1. Charlize este o femeie absolut superba.Ca sa raspund la intrebarea de final,categoric nu merita.
  Iar Charlize ar fi fost tot absolut superba, tot aproape de perfectiune si daca n-ar fi trecut prin aceasta tragedie.Stiu ca e luni, dar mai mult optimism papusa frumoasa!

 2. Olivia says:

  “Optimismul” nu are legatura cu ziua de luni, ba chiar vineri am notat aceste randuri.

  Superba. Si totusi… atitudinea, momentele marcante…

 3. Superb aericolul !! Tu stii ceva, te simt ! :)

 4. coincidenta? si eu am revazut in weekend “Sweet November”, cu actorii mei preferati: superbul Keanu Reeves si cine alta decat… superba Charlize. Talentati si frumosi! Un film perfect despre tristete, imperfectiune si dramele vietii. M-a abatut rau si mi-a trezit o gramada de senzatii, extrem de apropiate de ce ai simtit si tu cand ai scris. Si ma bucur ca ai scris!

 5. […] trezi noaptea ?i, cu mici erori de lunã a apari?iei, pot sã-?i spun exact ce era pe coperta Glamour, Joy, InStyle, Cosmo, Marie Claire, Ce se întâmplã, doctore? sau Avantaje ori Femeia., nu mai […]

Adauga comentariul tau

Copyright © 2009 papusa ruseasca. All rights reserved.
Based on Theme Junkie. Design napalm. Powered by WordPress.